• CommentAuthor
      CommentAuthorNightDay
    • CommentTime20-02-2009 11:47:15
    Czy ktoś może mi zdradzić co zrobić żeby rosół był klarowny???? Jakoś mój zawsze jest metnawy:confused:
    • CommentAuthor
      CommentAuthordupcik
    • CommentTime20-02-2009 17:27:35
    :confused:niewiem jak:confused:
    • CommentAuthor
      CommentAuthorewusia2008
    • CommentTime20-02-2009 18:38:01
    Witam!
    Mięso musi być zalane zimną wodą i chwilę tak postać,po zagotowaniu trzeba zebrać dokładnie ,,szumowiny,, i po dodaniu warzyw gotować na bardzo,bardzo maleńkim ogniu,rosół powinien gotując się tylko czasmi ,,zabulgotać,,
    Nie może wtedy być mętny.Pozdrawiam:)
    • CommentAuthor
      CommentAuthorNightDay
    • CommentTime23-02-2009 15:16:11
    Dziękuje ewusia!!!!myślę że w moim wypadku to była ta zimna woda, jakbyś mi nie podpowiedziała to bym nie wpadła. rosół wyszedł nareszcie klarowny:smile:
    • CommentAuthor
      CommentAuthorlara1908
    • CommentTime26-02-2009 15:59:26
    musisz ten rosół gotowac na BARDZO BARDZO malym ogniu...niema prawa bulgotać.
    • CommentAuthor
      CommentAuthordupcik
    • CommentTime26-02-2009 19:00:10
    dobry jest ten rosół????
    • CommentAuthor
      CommentAuthorBabinkaZgor
    • CommentTime27-02-2009 11:49:24
    Z dobrej wiejskiej kury rosół zawsze dobry (ostatnio wole z kury niż z wołowego) A rósł faktycznie nie ma konwulsyjnie bulgotać za to ważne by pykał na ogniu!