{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ajerkoniak domowy

Ajerkoniak domowy
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

To przepis z wiekowej już książki kucharskiej. Przepis jest sprawdzony i zawsze wychodzi bardzo smaczny likier:)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Jajka sparzyć. Żółtka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierać tak długo,aż cukier się rozetrze i powstanie puszysta masa.

2

Do utartej masy wlewać bardzo powoli mleko, cały czas ucierając.

3

Jak masa się połączy z mlekiem wlewać bardzo ostrożnie, powoli spirytus. Podczas wlewania spirytusu włączyć mikser na najwyższe obroty.

4

Po wlaniu spirytusu jeszcze ubijać przez chwilę.

5

Rozlać do wyparzonych butelek albo karafki.

6

Pozostawić na kilka dni w chłodnym miejscu.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.