Babka-bananowiec

Babka-bananowiec

Szybka do zrobienia babka... I smaczna. Polecam wszystkim

1 godzina 20 minut

Gotuje: Nisia83 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 15 (podstawowa ilość: 15)

  • cukier 0.5 szklanka
  • banan 3 szt.
  • mąka pszenna Lubella 1.5 szklanka
  • kasza manna Lubella 2 łyżka
  • jaja kurze całe 3 szt.
  • proszek do pieczenia 2 łyżka
  • masło extra 0.5 kostka
  • rodzynki 5 dag
  • orzechy 5 dag
  • polewa czekoladowa 1 szt.
  • wiórki kokosowe 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Masło, jaja i cukier utrzeć na jednolitą masę. Dodać najpierw mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kaszą manną, a potem obrane i zmiksowane banany. Wszystkie składniki starannie połączyć. Na koniec wsypać bakalie. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy i piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Ostudzone ciasto polać polewą i posypać wiórkami

Ostatnio na forum

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
Evaleri85 | 2014-12-19 21:04:48

W moim domu panuje równouprawnienie. Gotujemy razem z mężem, dla to bardziej dlatego, że on...

Ślub i wesele
Evaleri85 | 2014-12-19 20:58:23

Od zawsze marzyłam o weselu na świeżym powietrzu. Mogłam oszczędzić na innych elementach,...

Ciasto na tartę
Evaleri85 | 2014-12-19 20:50:59

Ja również robię ciasto na tarte lub quiche przy użyciu mąki tortowej. Zawsze wykonuję...

Woda mineralna
Evaleri85 | 2014-12-19 20:49:05

Nigdy nie przepadałam za typową wodą mineralną. Niekiedy miała naprawdę dziwny smak. Odkąd...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników