Babka z budyniem

babka z budy.jpg

Pyszna babka. Polecam

1 godzina łatwy

Gotuje: slonce Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 7

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 szt.
  • majonez 3 łyżka
  • jaja kurze całe 3 szt.
  • cukier 3/4 szklanka
  • proszek do pieczenia 1 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier .
  2. Następnie dodajemy żółtka .Ubijamy dokładnie .
  3. Następnie dodajemy mąkę i proszek budyniowy i majonez.
  4. Wylewamy ciasto do keksówki i pieczemy w 180* C przez 45 minut .Polewamy polewą czekoladową .

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników