Bakłażany smażone

Bakłażany smażone

Wegetariańskie, szybkie danie. Można zamiast w mące obtoczyć bakłażany w jajku i bułce.

15 minut łatwy

Gotuje: Aria Uwielbia: 3 osoby

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 7

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • nać pietruszki 1 szt.
  • oliwa 1 łyżka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 4 łyżka
  • bakłażan 1 kg
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Bakłażany obrać i pokrajać w plastry. Posypać solą pozostawić na 60 minut.
  2. Osuszyć posypać pieprzem, obtoczyć w mące.
  3. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
  4. Przed podaniem posypać natką.

2010-10-19 09:24:23
szybki smaczny obiad

2010-10-19 09:24:23
mozna obtoczyc jeszcze w jajku

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
MrProtazy1844 | 2014-08-29 01:38:02

sorbet z dużą ilością mięty jest zawsze u mnie obowiązkowym punktem każdej imprezy czy...

Placki ziemniaczane!
UltraReena1359 | 2014-08-28 23:29:38

INEDA1250: Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest...

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników