{{ state.title }} {{ state.desc }}

Bakłażany smażone

Bakłażany smażone
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Wegetariańskie, szybkie danie. Można zamiast w mące obtoczyć bakłażany w jajku i bułce.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Bakłażany obrać i pokrajać w plastry. Posypać solą pozostawić na 60 minut.

2

Osuszyć posypać pieprzem, obtoczyć w mące.

3

Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

4

Przed podaniem posypać natką.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.