Banany smażone


Idealny sposób na banany, które na surowo nie smakują nam zbytnio, bo są zbyt zielone, czy "ziemniaczane" w smaku - po smażeniu będą pyszne!

20 minut łatwy

Gotuje: Bree Uwielbia: 2 osoby

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 10

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • banan 4 szt.
  • masło 2 łyżka
  • cukier 1 łyżeczka
  • cynamon 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Banany przekroić usmażyć na maśle.
  2. Posypać cukrem i cynamonem.
  3. Podawać gorące, ozdobione truskawkami.

2010-10-19 09:24:24
Gratuluję pomysłu żeby banany smażyć :-)

2010-10-19 09:24:23
mam podobny przepis.... to zaskakuje smakiem :P

Ostatnio na forum

Placki ziemniaczane!
bernna | 2015-03-06 09:46:19

placki po węgiersku Składniki: 40 – 50 dkg szynki wieprzowej 2 – 3 łyżeczki...

szpinak - przepisy
bernna | 2015-03-06 09:44:54

Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo- serowym. Bardzo szybkie danie, a jakże zdrowe. Polecam...

Lubicie sushi?
bernna | 2015-03-06 09:43:22

A ja bardzo lubie. Nie wiem czy ktoś z Was moze próbował nigiri m.in. z małżą Św. Jakuba,...

Ulubiona zupa
gabriel101 | 2015-03-06 00:05:45

zupa kapusciana Składniki na 4 porcje: 1 nieduża główka młodej kapusty (w oryginale...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników