{{ state.title }} {{ state.desc }}

Barszcz czerwony na żeberkach

Barszcz czerwony na żeberkach
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Barszczyk z warzyw z własnego ogrodu nie zastąpi niczym innym. Po prostu pyszne.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Buraki trzemy na tarce o grubych oczkach.

2

Ziemniaki obrane, kroimy w kostkę. Goździk wbijamy w obraną cebulę i wkładamy z warzywami do garnka.

3

W dwóch litrach wody gotujemy żeberka, buraki i marchew pokrojoną w plasterki.

4

Dodajemy po 15 minutach ziemniaki.

5

Gotujemy do miękkości.

6

Mąkę rozrabiamy z śmietaną w szklance wody i wlewamy do zupy.

7

Doprawiamy pieprzem, przyprawą, zakwaszamy octem i dodajemy koncentrat.

8

Chwile gotujemy i podajemy na stół.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.