Barszcz wielkanocny


Ugotowany na białej kiełbasie i zakwasie. Oczywiście, jeżeli ktoś umie robić zakwas to może użyć własnego, ja niestety używam kupnych, ale nie mniej dobrych!

35 minut łatwy

Gotuje: pyton Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 10

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • kiełbasa biała 3 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • włoszczyzna 1 szt.
  • śmietana 12% 2 łyżka
  • majeranek 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Do garnka 3 litrowego włożyć kiełbasę i włoszczyznę, zagotować.
  2. Wlać zakwas, dodać czosnek, gotować 2 minuty.
  3. Podbić śmietaną, dodać majeranek i zieloną pietruszkę.

2010-10-19 09:24:23
hej nie tylko wielkanocny, uwielbiam zurek, a przepis jest bardzo dobry

2010-10-19 09:24:23
bardzo dobry przepis

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:18:15

Zawsze byłam ciekawa smaku sushi. Kiedyś kupiłam sobie taki zestaw w "Biedronce" :P Posmakował...

Naturalne barwienie pisanek.
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:12:58

Od lat barwię pisanki tylko naturalnie, sztuczne barwniki albo nie pokrywają w ogóle jajek, albo...

Naturalne barwienie pisanek.
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:50:41

Ja dziś biorę się właśnie za malowanie pisanek, kiedyś nauczyła mnie tego babcia i w moim...

Lubicie sushi?
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:48:09

Ja sushi jadłam tylko raz w życiu i chyba więcej nie spróbuje, strasznie przeszkadzał mi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników