Barszcz wielkanocny


Ugotowany na białej kiełbasie i zakwasie. Oczywiście, jeżeli ktoś umie robić zakwas to może użyć własnego, ja niestety używam kupnych, ale nie mniej dobrych!

35 minut łatwy

Gotuje: pyton Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 10

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • kiełbasa biała 3 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • włoszczyzna 1 szt.
  • śmietana 12% 2 łyżka
  • majeranek 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Do garnka 3 litrowego włożyć kiełbasę i włoszczyznę, zagotować.
  2. Wlać zakwas, dodać czosnek, gotować 2 minuty.
  3. Podbić śmietaną, dodać majeranek i zieloną pietruszkę.

2010-10-19 09:24:23
hej nie tylko wielkanocny, uwielbiam zurek, a przepis jest bardzo dobry

2010-10-19 09:24:23
bardzo dobry przepis

Ostatnio na forum

Farsz do lazanii
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:24:45

ja robię zawsze tradycyjną z mięsem mielonym, różnymi serami. "od siebie" dodaję jeszcze...

sery - jakie lubicie ???
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:23:11

ja uwielbiam ser w każdej postaci - najbardziej to chyba taki ciepły, ciągnący się :) niestety...

Dodawać olej do gotowania makaronu czy nie?
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:21:38

ja zawszę dodaję około pół łyżeczki. używam go nie tylko do makaronu, ale również do...

Placki ziemniaczane!
Daniqwe1592 | 2014-07-25 17:20:20

nawet jak włączy się wentylator to i tak później wszędzie czuć smażony olej, no ale cóż -...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników