Barszcz wielkanocny


Ugotowany na białej kiełbasie i zakwasie. Oczywiście, jeżeli ktoś umie robić zakwas to może użyć własnego, ja niestety używam kupnych, ale nie mniej dobrych!

35 minut łatwy

Gotuje: pyton Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 10

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • kiełbasa biała 3 szt.
  • czosnek 2 szt.
  • włoszczyzna 1 szt.
  • śmietana 12% 2 łyżka
  • majeranek 1 szczypta
  • nać pietruszki 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Do garnka 3 litrowego włożyć kiełbasę i włoszczyznę, zagotować.
  2. Wlać zakwas, dodać czosnek, gotować 2 minuty.
  3. Podbić śmietaną, dodać majeranek i zieloną pietruszkę.

2010-10-19 09:24:23
hej nie tylko wielkanocny, uwielbiam zurek, a przepis jest bardzo dobry

2010-10-19 09:24:23
bardzo dobry przepis

Ostatnio na forum

Drukowanie kart dla dzieci
AvaEuro2179 | 2015-01-30 00:43:13

Pomysł jest może i fajny, ale moim zdaniem kupwanie takiej drukarki tylko do celów drukowania...

Drukowanie kart dla dzieci
Sofroniusz73 | 2015-01-29 23:18:33

shawntaeuro76: No i masz zawsze pewność, że bedziesz miała cały komplet kart, bo jak się...

Tiramisu
SzefSina88 | 2015-01-29 19:13:48

Przepis na tiramisu jest zazwyczaj na serkach mascarpone i nawet wychodzi. Uwielbiam kremowe...

Jesienne zupy
SzefSina88 | 2015-01-29 19:07:20

U mnie jesienią gotuje się ogórkową z własnych wcześniej przygotowanych przecierów...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników