Biały barszcz z królika

Zdjęcie0911.jpg

barszcz z królika

45 minut łatwy

Gotuje: kiziolek201 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • grzyby suszone 3 szt.
  • królik cały 300 g
  • cebula 2 szt.
  • bulion 1 l
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • żur 500 ml
  • majeranek 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kawałki pokrojonego królika, opłukać, zalać bulionem. Grzyby moczyć w 100 ml wody przez godzinę. Cebulę obrać, opłukać i piec 40 minut w 200 stop.
  2. Do królika dodać cebulę i grzyby z wodą, w której się moczyły. Gotować godzinę. Wywar przecedzić, grzyby posiekać, mięso obrać z kości. Połączyć wywar z żurem, dodać mięso, majeranek i grzyby, doprawić, zagotować.

Ostatnio na forum

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
Florettavip76 | 2014-09-15 22:40:37

LatinaKrk2671: To jest tylko kwestia zorganizowania sobie czasu im człowiek ma więcej...

Czy lubimy czytać książki
Florettavip76 | 2014-09-15 22:37:28

Jeżeli lubisz książki Katarzyny Michalak to na pewno spodobają Ci się też książki Agnieszki...

Faszerowane warzywa
Mrmilan83 | 2014-09-15 22:33:56

Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym razem. Ale...

Faszerowane warzywa
Florettavip76 | 2014-09-15 22:33:30

Ja najczęściej robię faszerowane papryki albo pieczarki, papryki zazwyczaj faszeruję mięsem...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników