Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

Smaczny

1 godzina 15 minut

Gotuje: madi356 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • kapusta pekińska 1 szt.
  • kiełbasa podwawelska 30 dag
  • pomidory w puszce 400 g
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • koper ogrodowy 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapustę szatkujemy, następnie wlewamy około szklanki wrzątku i gotujemy.
  2. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy.
  3. Razem z marchwią podsmażamy na patelni.
  4. Następnie dorzucamy do kapusty i dalej dusimy pod przykryciem. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  5. Dodajemy do kapusty.
  6. Pod koniec dodajemy pomidory i dusimy jeszcze 5-10 minut. Podajemy z pieczywem.

Ostatnio na forum

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
Evaleri85 | 2014-12-19 21:04:48

W moim domu panuje równouprawnienie. Gotujemy razem z mężem, dla to bardziej dlatego, że on...

Ślub i wesele
Evaleri85 | 2014-12-19 20:58:23

Od zawsze marzyłam o weselu na świeżym powietrzu. Mogłam oszczędzić na innych elementach,...

Ciasto na tartę
Evaleri85 | 2014-12-19 20:50:59

Ja również robię ciasto na tarte lub quiche przy użyciu mąki tortowej. Zawsze wykonuję...

Woda mineralna
Evaleri85 | 2014-12-19 20:49:05

Nigdy nie przepadałam za typową wodą mineralną. Niekiedy miała naprawdę dziwny smak. Odkąd...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników