Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

Smaczny

1 godzina 15 minut

Gotuje: madi356 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • kapusta pekińska 1 szt.
  • kiełbasa podwawelska 30 dag
  • pomidory w puszce 400 g
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • koper ogrodowy 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapustę szatkujemy, następnie wlewamy około szklanki wrzątku i gotujemy.
  2. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy.
  3. Razem z marchwią podsmażamy na patelni.
  4. Następnie dorzucamy do kapusty i dalej dusimy pod przykryciem. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  5. Dodajemy do kapusty.
  6. Pod koniec dodajemy pomidory i dusimy jeszcze 5-10 minut. Podajemy z pieczywem.

Ostatnio na forum

Jak skutecznie dbać o skórę?
INEDA1250 | 2014-10-21 23:27:15

Kombajn kosmetyczny kojarzy mi się z profesjonalnym salonem kosmetycznym, nie prywatnym zakupem....

Podręczniki szkolne
NajLayla78 | 2014-10-21 14:43:46

Jesli chodzi o podreczniki, to najpierw moje dziecko rozeznaje się ile ksiazek moze odkupic od...

Własna restauracja - moje początki :)
NajLayla78 | 2014-10-21 14:40:42

Sama nie mialam nigdy potrzeby zaznajamiac sie w temacie, ale slyszalam co nieco dobrego o...

Jak długo trzymacie choinke?
NajLayla78 | 2014-10-21 14:35:15

Ja od jakiegos czasu przerzuciłam sie na zywe drzewko. Poki sie nie zaczyna obsypywac, trzymam...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników