Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

Smaczny

1 godzina 15 minut

Gotuje: madi356 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • kapusta pekińska 1 szt.
  • kiełbasa podwawelska 30 dag
  • pomidory w puszce 400 g
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • koper ogrodowy 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapustę szatkujemy, następnie wlewamy około szklanki wrzątku i gotujemy.
  2. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy.
  3. Razem z marchwią podsmażamy na patelni.
  4. Następnie dorzucamy do kapusty i dalej dusimy pod przykryciem. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  5. Dodajemy do kapusty.
  6. Pod koniec dodajemy pomidory i dusimy jeszcze 5-10 minut. Podajemy z pieczywem.

Ostatnio na forum

Jakie felgi do samochodu???
ULTRAMILENA79 | 2015-01-26 15:28:09

Witam wszystkich :) Bardzo potrzebuję pomocy w sprawie samochodu. Kilka lat temu kupiłam używany...

Gotowanie makaronu w zupie
solverekk | 2015-01-25 01:12:10

Nie. Zawsze robię to po bożemu, że tak powie m :) boję się, że makaron może w ten sposób...

makaron, makaron - ale który najlepszy
solverekk | 2015-01-25 01:09:49

Nie znam Barilli. A do Malmy mam sentyment - te reklamy z Sophią Loren... Szkoda, że potem...

Makaron w kolorze czerwonym
solverekk | 2015-01-25 01:09:04

Pierwszy raz czytam o tylu powiązaniach kolorów ze smakiem. Ale muszę się zgodzić piękna...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników