Biszkopt kawowy.

kawowy.JPG

Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.

50 minut średni

Gotuje: mikidziuba Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • jaja kurze całe 5 szt.
  • mąka pszenna tortowa Lubella 125 g
  • czekolada gorzka 125 g
    roztopionej w kąpieli wodnej
  • masło 125 g
  • kawa rozpuszczalna 1,5 łyżka
  • cukier 150 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.
  2. Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.

Ostatnio na forum

Knedle z owocami
Tanesha86 | 2014-11-23 20:28:21

Knedle z ricotty z owocami Składniki: (6 klusek) 170 g ricotty 2 łyżki mąki...

Knedle z owocami
Tanesha86 | 2014-11-23 20:26:17

Knedle z truskawkami – składniki: 1,5 kg ziemniaków 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki...

Koktajle owocowe
Tanesha86 | 2014-11-23 20:25:06

Koktajl z kiwi i ananasa z nutką mięty – przepis Składniki: 1 mały ananas 2 kiwi...

Koktajle owocowe
Tanesha86 | 2014-11-23 20:24:21

Koktajl brzoskwiniowy dwuwarstwowy – przepis Składniki: Górna warstwa: 2...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników