Biszkopt kawowy.

kawowy.JPG

Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.

50 minut średni

Gotuje: mikidziuba Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • jaja kurze całe 5 szt.
  • mąka pszenna tortowa Lubella 125 g
  • czekolada gorzka 125 g
    roztopionej w kąpieli wodnej
  • masło 125 g
  • kawa rozpuszczalna 1,5 łyżka
  • cukier 150 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.
  2. Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.

Ostatnio na forum

Faszerowane warzywa
ardellapl70 | 2014-09-12 23:16:06

Ziemniaki, papryki, cukinie, bakłażany, ale także pomidory i pieczarki... Warzywa te doskonale...

Dobry ekspres do kawy
ardellapl70 | 2014-09-12 23:14:35

Ja mam starego poczciwego zelmera, już ledwo dyszy, ale kawkę jeszcze parzy. Chociaż marzy mi...

Co na poprawę humoru?
ardellapl70 | 2014-09-12 23:12:37

Biedny, samotny Żyd, mieszkający w kwaterunkowym mieszkaniu ze swoją niewidomą matką, w swoich...

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
ardellapl70 | 2014-09-12 23:12:28

Ja pracuje od czasu do czasu w reklamie i w branzy filmowej (ale na razie to takie drobne prace-...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników