{{ state.title }} {{ state.desc }}

Biszkopt kawowy.

Biszkopt kawowy.
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.

2

Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.