Biszkopt przekładany

Biszkopt przekładany

Szybkie, pyszne na każdą kieszeń.

40 minut średni

Gotuje: blagro4 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 15 (podstawowa ilość: 15)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1/2 szklanka
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
  • kakao 1 łyżka
  • dżem 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubić z cukrem i dodać do nich żółtka. Resztę składników razem wymieszać. Do ubitych jajek dodać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Piec ok 25 minut. Biszkopt po upieczeniu i ostygnięciu przekroić na pół i przełożyć dość grubą warstwą dżemu. Wierzch można udekorować np. Bitą śmietaną.

Ostatnio na forum

Kosmetyki na święta
WALTONMISTRZ99 | 2014-12-21 22:39:45

ja nigdy nie stawiam na kosmetyki - każdy woli inne i cieżko trafić w gust choćby pod względem...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
laidback | 2014-12-21 20:23:35

Rabarbar! Sama nazwa wywołuje u mnie ciarki i przerażenie. A niektórzy robią z niego ciasta......

Ślub i wesele
laidback | 2014-12-21 20:21:13

Jestem za restauracją. Chociaż pomysł z hotelem wydaje się równie dobrym rozwiązaniem...

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
laidback | 2014-12-21 20:19:13

Oboje dobrze gotujemy, więc staramy się nawzajem co jakiś czas siebie zaskakiwać nowymi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników