Biszkopt przekładany

Biszkopt przekładany

Szybkie, pyszne na każdą kieszeń.

40 minut średni

Gotuje: blagro4 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 15 (podstawowa ilość: 15)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1/2 szklanka
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
  • kakao 1 łyżka
  • dżem 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubić z cukrem i dodać do nich żółtka. Resztę składników razem wymieszać. Do ubitych jajek dodać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Piec ok 25 minut. Biszkopt po upieczeniu i ostygnięciu przekroić na pół i przełożyć dość grubą warstwą dżemu. Wierzch można udekorować np. Bitą śmietaną.

Ostatnio na forum

Urządzam ogród
laviniaabc96 | 2015-03-03 12:05:07

U siebie mam meble ratanowe i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miałam drewniane ale było z...

Koktajle owocowe
InterBean94 | 2015-03-03 00:05:38

Koktajl owocowy - mango i banan składniki 1 dojrzałe mango 1 banan sok z 1...

Placki ziemniaczane!
InterBean94 | 2015-03-03 00:03:28

Ziemniaczane placki z pieczarkami W tym przepisie chodzi głównie o sos, który jest dodatkiem,...

Ulubiona zupa
InterBean94 | 2015-03-03 00:02:41

pieczarkowa Składniki: 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 łyżka...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników