Biszkopt przekładany

Biszkopt przekładany

Szybkie, pyszne na każdą kieszeń.

40 minut średni

Gotuje: blagro4 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 15 (podstawowa ilość: 15)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1/2 szklanka
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
  • kakao 1 łyżka
  • dżem 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubić z cukrem i dodać do nich żółtka. Resztę składników razem wymieszać. Do ubitych jajek dodać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Piec ok 25 minut. Biszkopt po upieczeniu i ostygnięciu przekroić na pół i przełożyć dość grubą warstwą dżemu. Wierzch można udekorować np. Bitą śmietaną.

Ostatnio na forum

Gry na prezenty
paulinaabc1986 | 2014-11-24 14:02:27

Coraz więcej osób stawia na integrację w rodzinie. Chyba przechodzi już amerykański model...

Koktajle owocowe
Julia88 | 2014-11-24 00:19:03

Koktajl bananowo-malinowy Składniki (na 1 porcję) - 1 banan (ok. 120g), - ½ szklanki mleka...

Chłodnik
Julia88 | 2014-11-24 00:12:48

Chłodnik z awokado i sałaty Składniki 2 awokado główka sałaty lodowej 2 limonki (lub...

Koktajle owocowe
Julia88 | 2014-11-24 00:07:52

Koktajl kiwi Składniki: 2 kiwi 1 mały pojemniczek jogurtu greckiego 1 łyżka cukru...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników