Biszkopt przekładany

Biszkopt przekładany

Szybkie, pyszne na każdą kieszeń.

40 minut średni

Gotuje: blagro4 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 15 (podstawowa ilość: 15)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1/2 szklanka
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
  • kakao 1 łyżka
  • dżem 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubić z cukrem i dodać do nich żółtka. Resztę składników razem wymieszać. Do ubitych jajek dodać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Piec ok 25 minut. Biszkopt po upieczeniu i ostygnięciu przekroić na pół i przełożyć dość grubą warstwą dżemu. Wierzch można udekorować np. Bitą śmietaną.

Ostatnio na forum

Szukam dobrego tłumacza! Pomocy
laidback | 2015-03-28 23:19:25

Hej. Jestem w kropce. Potrzebuję tłumaczenia kilku dokumentów z języka angielskiego na polski....

ziemniaczane przekąski
jawamil | 2015-03-28 17:24:34

ziemniaki z serem Składniki 4 duuuże ziemniaki 2 opakowania twarożku wiejskiego (tego w...

Lubicie sushi?
jawamil | 2015-03-28 17:22:25

a ja właśnie jadłam pierwszy raz sushi .. nie smakuje mi po prostu i jak na mój gust strasznie...

Lubicie sushi?
mietkabrzedk | 2015-03-27 16:47:45

Bardzo lubie sushi często nie chodzę do sushi bar czy coś w tą deseń, ale chodzę raz albo dwa...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników