Biszkopt przekładany

Biszkopt przekładany

Szybkie, pyszne na każdą kieszeń.

40 minut średni

Gotuje: blagro4 Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 15 (podstawowa ilość: 15)

  • jaja kurze całe 6 szt.
  • cukier 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1/2 szklanka
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
  • kakao 1 łyżka
  • dżem 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubić z cukrem i dodać do nich żółtka. Resztę składników razem wymieszać. Do ubitych jajek dodać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Piec ok 25 minut. Biszkopt po upieczeniu i ostygnięciu przekroić na pół i przełożyć dość grubą warstwą dżemu. Wierzch można udekorować np. Bitą śmietaną.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
bogusiekk | 2014-11-22 22:59:02

Nie bardzo wiem jak jest w innych miastach, ale w Warszawie a żyję tu już dwadzieścia jeden...

Domowe soki owocowe bez cukru
bogusiekk | 2014-11-22 22:57:04

Bardzo dobre są soki domowe, ale ja nie zawsze mam ochotę na soki przecierowe, a chyba tylko...

Lubicie sushi?
bogusiekk | 2014-11-22 22:47:59

Lubie sushi, ale musi być przy mnie robione. Lokale, gdzie sushi jest przynoszone z zaplecza...

Czy lubimy czytać książki
kluseczka | 2014-11-22 15:09:11

ja też nie mam za dużo czasu na czytanie książek, ale dużo podróżuję i wtedy najwięcej...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników