Biszkopt z 4 jaj

Biszkopt z 4 jaj

To najłatwiejszy biszkopt na świecie i , nie wiem jak to się dzieje, ale zawsze wychodzi puszysty i pyszny

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 4 łyżka
  • mąka Lubella 4 łyżka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ubić z cukrem na twardą pianę.
  2. Powoli dodać mąkę i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Piec aż będzie suchy

Ostatnio na forum

Powitanie
omnomnom87 | 2014-11-28 15:13:39

Witam wszystkie fanki gotowania. Na forum trafiłam dzięki przyjaciółce, która zachwala...

Jak długo trzymacie choinke?
omnomnom87 | 2014-11-28 15:10:38

W moim domu co roku kupujemy żywą choinkę, która wytrzymuje maksymalnie do około 10 stycznia....

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
omnomnom87 | 2014-11-28 14:59:51

Kiedyś byłam bardziej wybredna. Dzisiaj wiem, że każda potrawa, jeśli zostanie odpowiednio...

Koktajle owocowe
MegaDinah84 | 2014-11-27 22:10:11

Zimowy koktajl owocowy – przepis Składniki: 4 łyżeczki konfitur lub dżemu...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników