Biszkopt z 4 jaj

Biszkopt z 4 jaj

To najłatwiejszy biszkopt na świecie i , nie wiem jak to się dzieje, ale zawsze wychodzi puszysty i pyszny

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 4 łyżka
  • mąka Lubella 4 łyżka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ubić z cukrem na twardą pianę.
  2. Powoli dodać mąkę i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Piec aż będzie suchy

Ostatnio na forum

Dodawać olej do gotowania makaronu czy nie?
MonaKrk1181 | 2014-07-20 23:44:56

extraarianne78: Po ugotowaniu makaron przelewa się zimną wodą i problemu ze sklejaniem nie ma,...

Czy lubimy czytać książki
MonaKrk1181 | 2014-07-20 23:43:29

Ja trafiłam jakiś czas temu na ksiazki Agnieszki Lingas Łoniewskiej i jestem nimi zachwycona...

Co na poprawę humoru?
MonaKrk1181 | 2014-07-20 23:41:42

A mi humor poprawia tylko i wyłącznie coś słodkiego, zawsze w torebce mam jakiegoś batonika...

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
MonaKrk1181 | 2014-07-20 23:39:51

Ja przyznaje że kiedy studiowałam miałam zdecydowanie lepiej rozdysponowany czas ... uczyłam...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników