Biszkopt z 4 jaj

Biszkopt z 4 jaj

To najłatwiejszy biszkopt na świecie i , nie wiem jak to się dzieje, ale zawsze wychodzi puszysty i pyszny

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 4 łyżka
  • mąka Lubella 4 łyżka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ubić z cukrem na twardą pianę.
  2. Powoli dodać mąkę i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Piec aż będzie suchy

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników