Biszkopt z 4 jaj

Biszkopt z 4 jaj

To najłatwiejszy biszkopt na świecie i , nie wiem jak to się dzieje, ale zawsze wychodzi puszysty i pyszny

10 minut

Gotuje: Sysia Uwielbia: 0 osób

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • jaja kurze całe 4 szt.
  • cukier 4 łyżka
  • mąka Lubella 4 łyżka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Jajka ubić z cukrem na twardą pianę.
  2. Powoli dodać mąkę i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Piec aż będzie suchy

Ostatnio na forum

Ulubiona zupa
Florettavip76 | 2015-01-31 12:01:46

jestem fanką zupy cebulowej!!! dziękuję za przepis !!! co do dalszych faworytów zupa paprykowa...

Jesienne zupy
Florettavip76 | 2015-01-31 12:01:36

jesienna zupa...hmmm na pewno dyniowa i grzybowa przychodzą na myśl... jednak moim faworytem jest...

Chłodnik
Florettavip76 | 2015-01-31 12:01:09

jeżeli chlodnik to tylko prawdziwy litewski!!! Skladniki: litr kefiru, zsiadłego mleka lub...

Gotowanie makaronu w zupie
Florettavip76 | 2015-01-31 12:00:34

ja też czasem wrzucam makaron do zupy...ale nie do wszystkich.. faktycznie do pomidorówki jak...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników