Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto,a co ważniejsze smaczne :)

55 minut

Gotuje: Villemo Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • proszek do pieczenia 2 łyżka
  • jabłka 0.5 kg
  • olej słonecznikowy 0.75 szklanka
  • jajko kurze całe 4 szt.
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • cukier 1.5 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i utrzeć na kogel mogel.
  2. Do tego dosypywać mąkę, proszek do pieczenia i miksując wlewać olej (można tez dodać trochę zapachu, najlepiej waniliowego).
  3. Wyrobić na gładką masę aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
  4. Posmarować blachę czy tortownice margaryną posypać bułką tartą.
  5. Na spód wysypać poszatkowane jak na racuchy jabłka.
  6. Zalać jabłka ciastem i piec ok. 45-50 min w temp.180-200 stopni.

Ostatnio na forum

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:53:21

Chłodnik z jabłek - SKŁADNIKI: 1/2 kg jabłek 3-4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mielonego...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:52:44

Chłodnik jagodowy z kluseczkami ryżowymi - SKŁADNIKI: 20 dag jagód 400 ml jogurtu...

Chłodnik
denverpl2767 | 2014-11-26 21:51:37

Chłodnik litewski (na 4-6 porcji) 2 litry bulionu warzywnego pęczek botwinki z...

Gry na prezenty
amira92 | 2014-11-26 20:34:33

Walter2144: Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników