Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto,a co ważniejsze smaczne :)

55 minut

Gotuje: Villemo Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • proszek do pieczenia 2 łyżka
  • jabłka 0.5 kg
  • olej słonecznikowy 0.75 szklanka
  • jajko kurze całe 4 szt.
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • cukier 1.5 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i utrzeć na kogel mogel.
  2. Do tego dosypywać mąkę, proszek do pieczenia i miksując wlewać olej (można tez dodać trochę zapachu, najlepiej waniliowego).
  3. Wyrobić na gładką masę aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
  4. Posmarować blachę czy tortownice margaryną posypać bułką tartą.
  5. Na spód wysypać poszatkowane jak na racuchy jabłka.
  6. Zalać jabłka ciastem i piec ok. 45-50 min w temp.180-200 stopni.

Ostatnio na forum

Cześć
racquelwro94 | 2014-04-24 11:36:28

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie:) mam na imię Renata i cieszę się, że mogę...

Koktajle owocowe
Ecozaneta1724 | 2014-04-23 13:18:19

Cześć wszystkim! Poszukuję dobrego programu do obsługi poczty elektronicznej. Opcje dla...

Naturalne barwienie pisanek.
Ecozaneta1724 | 2014-04-23 13:17:57

Witam grupę. Zastanawiam się czy jest możliwość spotkania się na żywo, osoby z okolic i te,...

Idzie wiosma marzy mi się ................
tishawks1383 | 2014-04-22 15:36:24

Ja już żyję urlopem, naprawdę marzy mi się troche relaksu i odpoczynku, teraz mam ciężki...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników