{{ state.title }} {{ state.desc }}

Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto,a co ważniejsze smaczne :)

Sposób przygotowania

1

Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i utrzeć na kogel mogel.

2

Do tego dosypywać mąkę, proszek do pieczenia i miksując wlewać olej (można tez dodać trochę zapachu, najlepiej waniliowego).

3

Wyrobić na gładką masę aż pojawią się pęcherzyki powietrza.

4

Posmarować blachę czy tortownice margaryną posypać bułką tartą.

5

Na spód wysypać poszatkowane jak na racuchy jabłka.

6

Zalać jabłka ciastem i piec ok. 45-50 min w temp.180-200 stopni.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.