Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto,a co ważniejsze smaczne :)

55 minut

Gotuje: Villemo Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • proszek do pieczenia 2 łyżka
  • jabłka 0.5 kg
  • olej słonecznikowy 0.75 szklanka
  • jajko kurze całe 4 szt.
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • cukier 1.5 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i utrzeć na kogel mogel.
  2. Do tego dosypywać mąkę, proszek do pieczenia i miksując wlewać olej (można tez dodać trochę zapachu, najlepiej waniliowego).
  3. Wyrobić na gładką masę aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
  4. Posmarować blachę czy tortownice margaryną posypać bułką tartą.
  5. Na spód wysypać poszatkowane jak na racuchy jabłka.
  6. Zalać jabłka ciastem i piec ok. 45-50 min w temp.180-200 stopni.

Ostatnio na forum

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
panpiotrus | 2015-03-02 10:08:30

Nie lubię akurat taki wydziwianych potraw i dań - no nie wiem np. bardzo nie przepadam za takimi...

Czy lubimy czytać książki
panpiotrus | 2015-03-02 10:07:17

Chyba przeczytam tą książkę właśnie o rozwoju osobistym ale się nad tym mocno zastanowię bo...

Jak długo trzymacie choinke?
grooszka | 2015-02-27 17:39:43

W tej chwili choinkę trzymamy na balkonie do kolejnych świąt :D Nie jest zbyt duża, więc może...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
grooszka | 2015-02-27 17:35:31

Ja nie przepadam za owocami morza. Krewetki, małże i inne robactwa :D Wiem, że owoce morza są...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników