Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto,a co ważniejsze smaczne :)

55 minut

Gotuje: Villemo Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 5

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 8 (podstawowa ilość: 8)

  • proszek do pieczenia 2 łyżka
  • jabłka 0.5 kg
  • olej słonecznikowy 0.75 szklanka
  • jajko kurze całe 4 szt.
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • cukier 1.5 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 2 szklanka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i utrzeć na kogel mogel.
  2. Do tego dosypywać mąkę, proszek do pieczenia i miksując wlewać olej (można tez dodać trochę zapachu, najlepiej waniliowego).
  3. Wyrobić na gładką masę aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
  4. Posmarować blachę czy tortownice margaryną posypać bułką tartą.
  5. Na spód wysypać poszatkowane jak na racuchy jabłka.
  6. Zalać jabłka ciastem i piec ok. 45-50 min w temp.180-200 stopni.

Ostatnio na forum

Ozdobienie ściany
Lianewro1659 | 2014-09-30 19:22:24

Fototapeta? Jestem na nie. Zawsze kojarzy mi się z tandetnym obrazkiem i bąblami pod...

Napój orzeźwiający
Lianewro1659 | 2014-09-30 19:21:27

A co powiecie o napojach imbirowych? Bardzo popularne od dawna szczególnie w USA, ostatnio...

Ozdobienie ściany
kimberyqwe2051 | 2014-09-30 10:01:53

Takie naklejki powinny znajdować się w każdym sklepie, w którym mają farby. Ja tak kupiłam. I...

Kształty makaronów
bridgetjones | 2014-09-29 16:23:51

Nie próbowałam jeszcze nigdy tego ryżu. Chciałabym także w końcu spróbować canneloni,...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników