{{ state.title }} {{ state.desc }}

Biszkopt z jabłkami.

Biszkopt z jabłkami.
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Puszysty i lekki biszkopcik,przełożony smacznymi ,jabłuszkami z galaretką.Znakomity na jesienne popołudnia.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia.

2

białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym.

3

następnie stopniowo dodawać żółtka.

4

całość starannie ubijać ,aż do podwojenia masy.

5

do masy jajecznej dodawać stopniowo mąkę delikatnie mieszając.

6

całość połączyć ,dodawać po łyżce wody.

7

dużą tortownice wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.

8

ciasto przełożyć do formy ,wstawić do nagrzanego piekarnika.

9

piec 40 minut w temp.200 stopni.

10

sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.Wyjąc z tortownicy po wystudzeniu.

11

masa jabŁkowa:

12

jabłka obrać pokroić na mniejsze kawałki i przesmażyć z cukrem i woda.

13

odstawić z ognia.Dodać galaretkę i starannie wymieszać.

14

wystudzony biszkopt przekroić na połowę.Przełożyć wystudzona masą.

15

polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.