Bitki wołowe, duszone w bulionie

Zdjęcie-0193.jpg
więcej zdjęć

Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....

45 minut łatwy

Gotuje: wedith1 Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • wołowina rostbef 40 dag
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • czosnek 1 łyżeczka
    granulowany
  • bulion wołowy 300 ml
    z kostki
  • olej 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.
  2. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa. Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.

Ostatnio na forum

Ocieplanie domu
KeshaVIP2844 | 2014-08-19 19:54:23

racquelwro94: Pianka poliuretanowa to jedyny słuszny wybór! Całkiem szybko fachowcy nam ją...

Szkolenia
CRISTINWKS2957 | 2014-08-19 17:01:32

Też skorzystałam z tej stronki, potrzebowałam szybko znaleźć szkolenie dla moich pracowników...

Ocieplanie domu
racquelwro94 | 2014-08-19 13:15:15

Pianka poliuretanowa to jedyny słuszny wybór! Całkiem szybko fachowcy nam ją zakładali i nikt...

Napój orzeźwiający
Walter2144 | 2014-08-18 20:56:12

Składniki: 140g świeżego imbiru 4 łyżki brązowego cukru 2-3 cytryny 1 litr gazowanej wody...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników