Bitki wołowe, duszone w bulionie

Zdjęcie-0193.jpg
więcej zdjęć

Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....

45 minut łatwy

Gotuje: wedith1 Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • wołowina rostbef 40 dag
  • sól, pieprz 1 szczypta
  • czosnek 1 łyżeczka
    granulowany
  • bulion wołowy 300 ml
    z kostki
  • olej 2 łyżka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.
  2. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa. Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
Zackuk87 | 2014-10-01 22:42:04

Ja szukałabym podręczników na olx lub allegro, bądź gdziekolwiek w internecie. Antykwariaty...

Dobry ekspres do kawy
Zackuk87 | 2014-10-01 22:40:06

Polecam ekspres z Tchibo :P jest rewelacyjny a kawa z niego wyśmienita, kupuję różne kapsułki,...

Ozdobienie ściany
Zackuk87 | 2014-10-01 22:38:13

fototapeta może bardzo ładnie komponować się we wnętrzu, teraz jest bardzo dużo nowoczesnych...

Ozdobienie ściany
Lianewro1659 | 2014-09-30 19:22:24

Fototapeta? Jestem na nie. Zawsze kojarzy mi się z tandetnym obrazkiem i bąblami pod...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników