Bounty domowe

Cudne kokosowe wnętrze i pyszna czekolada -aż sie proszą o zjedzenie ....

Jest tak pyszne ,że znika w oka mgnieniu .Proponuje zrobic je dzień wcześniej i przed jedzeniem wyjąć z lodówki na godzinkę -chociarz u mnie nie wytrzymały tyle :)ja go wygrzebałam gdzieć w necie i dzielę się nim z wami bo naprawde warto:)

1 godzina 5 minut

Gotuje: ewelosa Uwielbia: 6 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 21

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 3 (podstawowa ilość: 3)

  • masło 7 dag
  • cukier puder 7 dag
  • śmietana kremówka 100 ml
  • wiórki kokosowe 20 dag
  • mleczna czekolada 20 dag
  • esencja rumowa 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (2)

  1. Masło rozpuscić ze śmietaną.Lekko przestudzic dodac kokos i puder .Wymieszać dokładnie ,dodac esencję.Schłodzic w lodówce godzinę .
  2. formowac kuleczki i układac na talerzu wyłożonym folia spozywczą.Schłodzić w lodówce.
  3. rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i obtaczać bounty-można pomóc sobie wykałaczkami(obracamy je nimi).
  4. układamy z powrotem na talerz i do lodówki.

2011-01-05 10:39:46
To jest pyszne, ale osobiście nie preferuje substytutów, więc polecam rum zamiast esencji.

2010-10-19 09:24:22
Pychota, ma tylko jedna wadę - za szybko znika ;)

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników