{{ state.title }} {{ state.desc }}

Bożonarodzeniowe pierniczki

Bożonarodzeniowe pierniczki
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Na święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć pierniczków.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki wyrabiać, aż powstanie jednolita masa.

2

Ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm.

3

wprowadzić "w ruch" foremki, tzn. wycinać kształty, najlepiej gwiazdki.

4

Gotowe ciasteczka układać na blachach wyłożonych papierem pergaminowym.

5

Na środek każdego pierniczka powciskać pół orzecha włoskiego.

6

Piec do zarumienienia.

7

Powinny poleżeć od dwóch do trzech tygodni. U mnie w domu to się nie sprawdza :d

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.