{{ state.title }} {{ state.desc }}

Bułeczki drożdżowe z cynamonem

Bułeczki drożdżowe z cynamonem
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Takie bułeczki jadłam w Szwecji. Są pyszne i bardzo szybko się je robi.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mąkę wymieszać z miękką margaryną, cukrem, mlekiem i drożdżami.

2

Wyrobić ciasto(jeśli będzie za rzadkie dosypać mąki), odstawić do wyrośnięcia.

3

Następnie podzielić ciasto na cztery części.

4

Każdą część rozwałkować na placek o grubości około 0,5 cm, posypać grubo cynamonem i pomazać stopionym masłem.

5

Zwinąć w rulon i pokroić na kawałki około 5 cm. Pomazać roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem.

6

Poukładać na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

7

Piec około 10-15 minut w 225 stopniach C .

8

W czasie pieczenia bułeczki rosną także nie należy ich blisko kłaść koło siebie.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.