Cannelloni nadziewane mięsem


Ta potrawa jest znakomita na wyjątkowe okazje, wymaga pewnej wprawy w kuchennym rzemiośle, ale jeśli chcesz, aby romantyczny wieczór, przyjęcie dla znajomych czy uroczysty obiad, były udane musisz poświęcić nieco czasu i starań. Inni z pewnością docenią Twoje wysiłki.

2 godziny trudny

Gotuje: Aria Uwielbia: 3 osoby

Tagi:
Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • cannelloni Lubella 500 g
  • parmezan 2 łyżka
  • masło śmietankowe 50 g
  • cielęcina 250 g
  • wieprzowina chuda 250 g
  • wątróbka kurczaka 100 g
  • cebula 2 szt.
  • czosnek 3 szt.
  • parmezan 100 g
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • bazylia 10 szt.
    listki
  • rozmaryn 0.5 łyżeczka
  • bulion drobiowy 2 szklanka
    z kury
  • masło extra 50 g
  • oliwa z oliwek 3 łyżka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 łyżka
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • sos beszamel 1.5 szklanka
  • sos pomidorowy 1.5 szklanka
    z bazylią

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Pokrojone w kostkę mięso i wątróbkę oprószamy mąką i podsmażamy na oliwie. Na pozostałej na patelni oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. Wszystko przekładamy do rondla i dusimy na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.
  2. Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztopione masło, jajko, pokrojoną bazylię, pieprz i sól, starannie wyrabiamy dłonią.
  3. Cannelloni obgotowujemy w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełniamy rurki farszem i układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykrywamy beszamelem, skrapiamy sosem pomidorowym, posypujemy parmezanem. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180-200°C. Podajemy z sosem pomidorowym

2010-10-19 09:24:22
Jedno z moich ulubionych dań!!!!!

Ostatnio na forum

Porcelana na ślub?
lyndsayxyz79 | 2014-10-24 10:30:17

Witajcie, w przyszłym miesiącu wybieramy się z małżonkiem na wesele do naszych znajomych....

Jak skutecznie dbać o skórę?
Greta2595 | 2014-10-23 16:55:10

Większość takich urządzeń, to bardzo profesjonalny sprzęt, kosztujący kilka, a nawet...

Jak skutecznie dbać o skórę?
EENOCH1341 | 2014-10-22 11:20:41

Taki kombajn to bardzo fany pomysł, jednak to urządzenie specjalistyczne, którego obsługi...

Jak skutecznie dbać o skórę?
INEDA1250 | 2014-10-21 23:27:15

Kombajn kosmetyczny kojarzy mi się z profesjonalnym salonem kosmetycznym, nie prywatnym zakupem....

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników