Cannelloni nadziewane mięsem


Ta potrawa jest znakomita na wyjątkowe okazje, wymaga pewnej wprawy w kuchennym rzemiośle, ale jeśli chcesz, aby romantyczny wieczór, przyjęcie dla znajomych czy uroczysty obiad, były udane musisz poświęcić nieco czasu i starań. Inni z pewnością docenią Twoje wysiłki.

2 godziny trudny

Gotuje: Aria Uwielbia: 3 osoby

Tagi:
Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • cannelloni Lubella 500 g
  • parmezan 2 łyżka
  • masło śmietankowe 50 g
  • cielęcina 250 g
  • wieprzowina chuda 250 g
  • wątróbka kurczaka 100 g
  • cebula 2 szt.
  • czosnek 3 szt.
  • parmezan 100 g
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • bazylia 10 szt.
    listki
  • rozmaryn 0.5 łyżeczka
  • bulion drobiowy 2 szklanka
    z kury
  • masło extra 50 g
  • oliwa z oliwek 3 łyżka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 1 łyżka
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • sos beszamel 1.5 szklanka
  • sos pomidorowy 1.5 szklanka
    z bazylią

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Pokrojone w kostkę mięso i wątróbkę oprószamy mąką i podsmażamy na oliwie. Na pozostałej na patelni oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. Wszystko przekładamy do rondla i dusimy na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.
  2. Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztopione masło, jajko, pokrojoną bazylię, pieprz i sól, starannie wyrabiamy dłonią.
  3. Cannelloni obgotowujemy w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełniamy rurki farszem i układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykrywamy beszamelem, skrapiamy sosem pomidorowym, posypujemy parmezanem. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180-200°C. Podajemy z sosem pomidorowym

2010-10-19 09:24:22
Jedno z moich ulubionych dań!!!!!

Ostatnio na forum

Ocieplanie domu
KeshaVIP2844 | 2014-08-19 19:54:23

racquelwro94: Pianka poliuretanowa to jedyny słuszny wybór! Całkiem szybko fachowcy nam ją...

Szkolenia
CRISTINWKS2957 | 2014-08-19 17:01:32

Też skorzystałam z tej stronki, potrzebowałam szybko znaleźć szkolenie dla moich pracowników...

Ocieplanie domu
racquelwro94 | 2014-08-19 13:15:15

Pianka poliuretanowa to jedyny słuszny wybór! Całkiem szybko fachowcy nam ją zakładali i nikt...

Napój orzeźwiający
Walter2144 | 2014-08-18 20:56:12

Składniki: 140g świeżego imbiru 4 łyżki brązowego cukru 2-3 cytryny 1 litr gazowanej wody...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników