{{ state.title }} {{ state.desc }}

Cannelloni nadziewane mięsem

Cannelloni nadziewane mięsem
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ta potrawa jest znakomita na wyjątkowe okazje, wymaga pewnej wprawy w kuchennym rzemiośle, ale jeśli chcesz, aby romantyczny wieczór, przyjęcie dla znajomych czy uroczysty obiad, były udane musisz poświęcić nieco czasu i starań. Inni z pewnością docenią Twoje wysiłki.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Pokrojone w kostkę mięso i wątróbkę oprószamy mąką i podsmażamy na oliwie. Na pozostałej na patelni oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. Wszystko przekładamy do rondla i dusimy na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.

2

Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztopione masło, jajko, pokrojoną bazylię, pieprz i sól, starannie wyrabiamy dłonią.

3

Cannelloni obgotowujemy w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełniamy rurki farszem i układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykrywamy beszamelem, skrapiamy sosem pomidorowym, posypujemy parmezanem. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180-200°C. Podajemy z sosem pomidorowym

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.