{{ state.title }} {{ state.desc }}

Chiński sos słodko-kwaśny

Chiński sos słodko-kwaśny
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Przepis z dosyć "zużytej" książki z chińskimi daniami.\r\nsprawdzony!\r\nmożna podawać z mięsami, ryżem, makaronem, wedle upodobań

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Pomidory sparz i obierz ze skórki.

2

pokrój w ćwiartki i usuń pestki.

3

z cytryn usuń pestki, pokrój i zmiksuj na gładkie puree.

4

ananasa, papryki pokrój w kosteczkę

5

posiekaną cebulkę zeszklij na maśle lub oliwie

6

pomidory,cytrynowe puree, papryki, ananasa i cebulę wrzucić do rondla.

7

dodać sok z ananasa z puszki, imbir,cukier, paprykę słodką, ocet

8

posolić do smaku i dusić.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.