Chrzan tarty z śmietaną i żółtkami

Chrzan tarty z śmietaną i żółtkami

poznałem ten przepis od dziadka najlepszy dodatek który smakuje do obiadu

20 minut łatwy

Gotuje: aquauko Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 2 (podstawowa ilość: 2)

  • korzeń chrzanu 1 szt.
  • żółtko jaja kurzego 1 szt.
  • śmietana 5 łyżka
  • ocet 2 łyżeczka
  • cukier 2 łyżeczka
  • sól 2 łyżeczka

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. najpierw należy chrzan umyć obrać zetrzeć na tarce ziemniaczanej następnie do startego chrzanu dodawać śmietanę cukier sól roztrzepane widelcem żółtko i dokładnie wymieszać. na koniec zaś dodać ocet do smaku.

Ostatnio na forum

Praca, studia czy może szkoła? Poznajmy swoje drugie ja
Florettavip76 | 2014-09-15 22:40:37

LatinaKrk2671: To jest tylko kwestia zorganizowania sobie czasu im człowiek ma więcej...

Czy lubimy czytać książki
Florettavip76 | 2014-09-15 22:37:28

Jeżeli lubisz książki Katarzyny Michalak to na pewno spodobają Ci się też książki Agnieszki...

Faszerowane warzywa
Mrmilan83 | 2014-09-15 22:33:56

Jestem wielką fanką faszerowania papryki, bo ujmuje mnie ten "kapelusik" za każdym razem. Ale...

Faszerowane warzywa
Florettavip76 | 2014-09-15 22:33:30

Ja najczęściej robię faszerowane papryki albo pieczarki, papryki zazwyczaj faszeruję mięsem...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników