{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasteczka ryżowe

Ciasteczka ryżowe
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Szybkie i smaczne ciasteczka z kleiku ryżowego, przepis dostałam kiedyś od koleżanki, jednak nieco go zmodyfikowałam

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Masło ucierasz z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

2

Dodajesz 3 żółtka i wiórki kokoswe i dalej ucierasz.

3

Teraz dodajesz kleik ryżowy i musisz już odstawić mikser i rękoma wyrobić gładkie ciasto.

4

Ubijasz pianę z białek i delikatnie dodajesz do ciasta.

5

Z pomocą łyżeczki formujesz niewielkie stożkowate cistaeczka i układasz na blaszce.

6

Pieczesz w zależności od piekarnika jeśli masz z termoobiegiem wystarczy ok. 15 min w temp. 160-170 ct.C, jeśli masz bez termoobiegu pieczesz 20-25 min w temp. 180 stc.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.