{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasteczka z pestkami słonecznika

Ciasteczka z pestkami słonecznika
do 30 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Pyszne ciastka na deser.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni C. Masło utrzeć z cukrem na kremową masę, nie przerywając ucierania stopniowo dodawać jajka, mąkę i kakao. Pestki słonecznika grubo posiekać, dodać do przygotowanej masy, wymieszać.

2

Z folii aluminiowej odciąć szeroki pasek o długości równej długości węższej krawędzi blachy, zgiąć go kilkakrotnie i ustawić na blasze w odległości 12 cm od brzegu. Uzyskany w ten sposób kwadrat blachy posmarować masłem.

3

Na natłuszczonej blasze rozsmarować masę, piec 18 minut. Jeszcze gorące ciasto pokroić wzdłuż na 4 pasy, a następnie każdy z nich podzielić na15 kawałków. Ostudzone ciastka przechowywać w metalowej puszce.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.