{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasto czekoladowe nigelli

Ciasto czekoladowe nigelli
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Uwielbiam przepisy nigelli, z największą przyjemnością oglądam tv kiedy nigella kucharzy. Podaje przepis na bardzo proste i rewelacyjne w smaku ciasto czekoladowe, cos jak brownie :)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia - to ważne, bo ciasto jest wilgotne.

2

Utrzeć masło i cukier,dodać jajka (ekstrakt, jeśli nie użyliśmy

3

cukru waniliowego) - ponownie zmiksować.

4

Dodać rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę ( rozpuścić w łaźni wodnej ) - wymieszać, ale tylko tyle, żeby składniki się połączyły.

5

Następnie dodawać na przemian łyżkę mąki zmieszanej z łyżeczką sody czy prodszku do pieczenia i łyżkę wrzątku aż

6

Do uzyskania płynnej czekoladowej masy. Masę przelewamy do foremki. Pieczemy przez 30 minut w temp. 190 stopni i potem 15 minut w temp. 170.

7

Ciasto jest wilgotne w środku i takie ma być.

8

Następnego dnia po upieczeniu robi się jeszcze lepsze ale u nas nie ma szans aby przetrwało do dnia następnego ;)))

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.