{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasto jabłkowe

Ciasto jabłkowe
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

To ciasto to jedno z tych które robię najczęsciej.łatwe w wykonaniu tanie i naprawdę smaczne.Polecam.(ciasto pieczemy w prostokątnej formie dlatego zalecam podwoic bądz z póltorej składników zrobic,żeby było trochę wyższe wtedy piec troszkę dłużej)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Jedną cytrynę sparzyc ,osuszyc,otrzec z niej skórkę,wycisnąc sok.Jabłjka zetrzec na tarce skropic sokiem cytryny.Tłuszcutrzec z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodawac jajka,ucierac,aż do konsystencji kremu.

2

Mąkę połączyc z proszkiem,wsypac do masy.Dodac jabłka,skórkę z cytryny rodzynki i cynamon,wymieszac.Blachę natłuścic przlac na nią ciasto.

3

Piec 30 min w temp.200st.Z pozostałej cytryny wycisnąć sok,wymieszać z cukrem pudrem.Lukier rozsmarować na cieście.Smacznego

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.