{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasto miętowe

Ciasto miętowe
ponad 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ciasto "inne" domowej roboty. Polecam w upalne dni:)

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, a na końcu kakao.

2

Lekko wymieszać, wylać do wysmarowanej margaryną lub masłem formy i piec w lekko nagrzanym piekarniku ok. 35 minut.

3

Masa: landrynki rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody.

4

Żelatynę (małą) również rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i wystudzić.

5

śnieżki ubić z mlekiem według przepisu na opakowaniu.

6

Rozpuszczone landrynki wymieszać z żelatyną i dodać do ubitych śnieżek. Lekko wymieszać.

7

Ciasto przekroić na dwa krążki, przełożyć masą.

8

Na wierzchu również posmarować masą i posypać kolorowymi wiórkami (niebieskimi, czerwonymi lub żółtymi).

9

Chłodzić ok. 4 godzin.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.