Ciasto na pierogi


więcej zdjęć

Wypróbowałam już wiele przepisów i ten jest idealny

1 godzina średni

Gotuje: ewelosa Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • masło extra 1 łyżka
  • mleko 200 ml
  • mąka pszenna Lubella 35 dag
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • sól 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Mąkę przesiej na stolnicę, zrób dołek, wbij w niego jajko i wlej łyżkę roztopionego masła.
  2. Powoli wlej szklankę ciepłego mleka lub wody.
  3. Rozrób ciasto najpierw nożem, a potem rękami ( ok. 15-20 minut), aż będzie elastyczne i gładkie.
  4. Po przekrojeniu zobaczymy wgłębienia i dziurki wypełnione powietrzem.
  5. Pozostaw na pól godziny by "dojrzało".

2010-10-19 09:24:22
u mnie jest to trzy szklanki mąki

Ostatnio na forum

Jedzenie owoców
marcelii55 | 2015-04-01 00:26:28

OWOCE ZAWIERAJĄ CUKIER No jasne, że zawierają, przecież są słodkie. Tylko to nie jest ten...

Ulubiona zupa
marcelii55 | 2015-04-01 00:24:28

zupa grochowa Będziemy potrzebować : 2,5 litra wody 300 g grochu 350 g wędzonych...

szpinak - przepisy
marcelii55 | 2015-04-01 00:23:24

Makaron somen z krewetkami, awokado i szpinakiem Składniki na dwie osoby: makaron somen...

Koktajle owocowe
marcelii55 | 2015-04-01 00:22:07

Koktajl truskawkowo-bananowy – przepis Składniki: szklanka truskawek 2 banany 2 duże...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników