{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Wypróbowałam już wiele przepisów i ten jest idealny

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Mąkę przesiej na stolnicę, zrób dołek, wbij w niego jajko i wlej łyżkę roztopionego masła.

2

Powoli wlej szklankę ciepłego mleka lub wody.

3

Rozrób ciasto najpierw nożem, a potem rękami ( ok. 15-20 minut), aż będzie elastyczne i gładkie.

4

Po przekrojeniu zobaczymy wgłębienia i dziurki wypełnione powietrzem.

5

Pozostaw na pól godziny by "dojrzało".

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.