{{ state.title }} {{ state.desc }}

ciasto przekładane

ciasto przekładane
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

wyśmienite ciasto idealne na imieniny

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Białka ubić z cukrem na puszystą masę.

2

Partiami dodawać żółtka i mąkę przesianą z amoniakiem.

3

Margarynę rozetrzeć.

4

Dodawać do niej masę z jajek.

5

Delikatnie wymieszać.

6

Ciasto podzielić na 3 części.

7

Po kolei piec na złoty kolor.

8

Galaretki przygotować wg opakowania. Płaty ciasta przekładać tężejącą galaretką. Udekorować

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.