ciasto przekładane

ciasto przekładane

wyśmienite ciasto idealne na imieniny

2 godziny 30 minut

Gotuje: honkaaa Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 16 (podstawowa ilość: 16)

  • mąka pszenna Lubella 2 szklanka
  • cukier puder 1.75 szklanka
  • margaryna zwykła 125 g
  • jaja kurze całe 6 szt.
  • amoniak 1 łyżeczka
  • galaretka wiśniowa 1 szt.
  • galaretka agrestowa 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Białka ubić z cukrem na puszystą masę.
  2. Partiami dodawać żółtka i mąkę przesianą z amoniakiem.
  3. Margarynę rozetrzeć.
  4. Dodawać do niej masę z jajek.
  5. Delikatnie wymieszać.
  6. Ciasto podzielić na 3 części.
  7. Po kolei piec na złoty kolor.
  8. Galaretki przygotować wg opakowania. Płaty ciasta przekładać tężejącą galaretką. Udekorować

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników