{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasto z delicjami

Ciasto z delicjami
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

Sysia

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Bardzo praco i czasochłonny placek, ale efekt końcowy - palce lizać

Sposób przygotowania

1

I - ubijając białka powoli dodawać cukier a na końcu reszte składników. Piec w temperaturze 180 stopni.

2

ii - białka ubić z cukrem, dodać żółtka i resztę składników. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

3

iii - z wszystkich składników ugotować krem i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć i połączyć z zimnym kremem.

4

Placek orzechowy posmarować powidłami i dać połowę kremu. Na to położyć ciasto kokosowe, posmarować powidłami i drugą połową kremu. Na krem układać delicje, a całość zalać galaretką

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.