ciasto z delicjami i galaretką

ciasto z delicjami i galaretką.JPG

Smaczne i orzeźwiające ciasto

1 godzina

Gotuje: ilonkowy Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 12

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • BISZKOPT 1 szt.
    z 3 jajek
  • galaretka truskawkowa 1 szt.
  • galaretka wiśniowa 1 szt.
  • bita śmietana 1 szt.
    w proszku, śnieżka
  • mleko 200 ml
    zimne
  • delicje 20 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Galaretkę truskawkową rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, natomiast wiśniową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Biszkopt nasączyć częścią (ok. pół szklanki) wiśniowej galaretki. Na zimnym mleku ubić śnieżkę. Ciągle miksując dodać lekko tężejącą truskawkową galaretkę. Część masy wylać na nasączony biszkopt, ułożyć delicje i wylać pozostałą część masy. Wierzch zalać tężejącą wiśniową galaretkę.

Ostatnio na forum

Najfajniejsze i najgłupsze nazwy knajp
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:08:02

Ja widziałem kiedyś w jakiejś nadmorskiej miejscowości restaurację pod nazwą 'koń z kopytami...

Jak robicie rybę po grecku.
MARYANN2638 | 2014-12-18 14:01:49

No właśnie też chciałbym wiedzieć czy ktoś robił tą rybę po cygańsku? W pewnej...

Zestaw porcelany
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:59:52

Bardzo dobry zestaw mi się bardzo podoba :) Amelia też moim zdaniem to bardzo dobry wybór...

Własna restauracja - moje początki :)
MARYANN2638 | 2014-12-18 13:55:31

Justynka ale pamiętaj też jedno kto nie ryzykuję nie pije szampana. Musisz zdać sobie też z...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników