ciasto z delicjami i galaretką

ciasto z delicjami i galaretką.JPG

Smaczne i orzeźwiające ciasto

1 godzina

Gotuje: ilonkowy Uwielbia: 1 osoba

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 10

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 20 (podstawowa ilość: 20)

  • BISZKOPT 1 szt.
    z 3 jajek
  • galaretka truskawkowa 1 szt.
  • galaretka wiśniowa 1 szt.
  • bita śmietana 1 szt.
    w proszku, śnieżka
  • mleko 200 ml
    zimne
  • delicje 20 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Galaretkę truskawkową rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, natomiast wiśniową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Biszkopt nasączyć częścią (ok. pół szklanki) wiśniowej galaretki. Na zimnym mleku ubić śnieżkę. Ciągle miksując dodać lekko tężejącą truskawkową galaretkę. Część masy wylać na nasączony biszkopt, ułożyć delicje i wylać pozostałą część masy. Wierzch zalać tężejącą wiśniową galaretkę.

Ostatnio na forum

Farsz do lazanii
Młoda | 2014-04-15 16:59:19

Mój ulubiony farsz to cukinia, bakłażan, szpinak, czosnek, tymianek, gałka muszkatołowa,...

Lubicie sushi?
Daniqwe1592 | 2014-04-14 14:59:26

Nie mam wielkiego doświadczenia z tym przysmakiem Japońskiej kuchni, bo zdarzyło mi się raptem...

Idzie wiosma marzy mi się ................
Daniqwe1592 | 2014-04-14 14:58:03

słońce, jeziorko, wygrzewanie się na plaży z przyjaciółmi, może jakiś grill, zimne lody...

Naturalne barwienie pisanek.
niebieski | 2014-04-12 09:52:46

Postaram się w tym roku skorzystać z zamieszczonych rad, ponieważ mam już dość farbowania...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników