{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasto z masą krówkową o smaku czekoladowym

Ciasto z masą krówkową o smaku czekoladowym
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Bardzo dobre ciasto.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Blaszkę wykładamy herbatnikami.

2

Z mleka odlewamy jedną szklankę i rozrabiamy w nim mąkę, żółtka oraz budynie.

3

Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem oraz z margaryną.

4

Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione budynie i gotujemy do momentu, aż masa będzie gęsta.

5

Następnie gorący krem wylewamy na herbatniki.

6

Na krem budyniowy układamy kolejną warstwę herbatników.

7

Masę krówkową o smaku czekoladowym podgrzewamy we wrzątku, a następnie ucieramy z masłem. Masę krówkową wykładamy na drugą warstwę herbatników.

8

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, delikatnie mieszamy.

9

Bitą śmietanę układamy na karmelu.

10

Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Tagi / słowa kluczowe

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.