{{ state.title }} {{ state.desc }}

Ciasto z olejem

Ciasto z olejem
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

fabienne

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Ciasto można upiec w prodiżu lub na blasze keksowej. Szybkie i smaczne na niedzielne podwieczorki. Do tego ciasta można dodać owoce ale wtedy trzeba dłużej piec. Ja polecam bez owoców.

Sposób przygotowania

1

Jajka ubić z cukrem ok 20 minut(mikserem). Dodać mąkę przesianą przez sito , proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, na koniec dodać olej i wymieszać całą masę. Proszek do pieczenia można rozmieszać z odrobiną wody.

2

Ciasto wlać do formy i piec 40 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.