Cielęcina w sosie koperkowym


Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie. Życzę smacznego!!!!!!!!!!!!

2 minuty średni

Gotuje: Magda Uwielbia: 2 osoby

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • cielęcina 80 dag
    bez kości
  • masło extra 2 łyżka
  • bulion warzywny 0.5 l
  • śmietana 18% 0.5 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • koper ogrodowy 4 łyżka
  • liść laurowy 5 szt.
  • pieprz ziarnisty 10 szt.
  • ziele angielskie 10 szt.
  • pieprz czarny 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Cielęcinę gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
  2. Roztopić masło, dodać mąkę, rozprowadzić bulionem i zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem.
  3. Dodać śmietanę i koperek, nie gotować.
  4. Mięso pokroić w kostkę i połączyć z sosem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Ostatnio na forum

Koktajle owocowe
MrProtazy1844 | 2014-08-29 01:38:02

sorbet z dużą ilością mięty jest zawsze u mnie obowiązkowym punktem każdej imprezy czy...

Placki ziemniaczane!
UltraReena1359 | 2014-08-28 23:29:38

INEDA1250: Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest...

Szkolenia
sylwia4012 | 2014-08-27 19:56:05

Byłam ostatnio na szkoleniu sprzedażowym w kieleckim Ibisie...

Placki ziemniaczane!
INEDA1250 | 2014-08-26 23:56:43

Ja jestem chyba nudna w jedzeniu placków, bo z jogurtem naturalnym. Wyjątkiem jest zima, gdy...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników