Cielęcina w sosie koperkowym


Smaczne dietetyczne danie dla 4 osób z koperkiem, który ułatwia trawienie. Życzę smacznego!!!!!!!!!!!!

2 minuty średni

Gotuje: Magda Uwielbia: 2 osoby

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 2

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • cielęcina 80 dag
    bez kości
  • masło extra 2 łyżka
  • bulion warzywny 0.5 l
  • śmietana 18% 0.5 szklanka
  • mąka pszenna tortowa Lubella 3 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • koper ogrodowy 4 łyżka
  • liść laurowy 5 szt.
  • pieprz ziarnisty 10 szt.
  • ziele angielskie 10 szt.
  • pieprz czarny 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Cielęcinę gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych.
  2. Roztopić masło, dodać mąkę, rozprowadzić bulionem i zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem.
  3. Dodać śmietanę i koperek, nie gotować.
  4. Mięso pokroić w kostkę i połączyć z sosem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
grooszka | 2015-02-27 17:39:43

W tej chwili choinkę trzymamy na balkonie do kolejnych świąt :D Nie jest zbyt duża, więc może...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
grooszka | 2015-02-27 17:35:31

Ja nie przepadam za owocami morza. Krewetki, małże i inne robactwa :D Wiem, że owoce morza są...

Parówki
grooszka | 2015-02-27 17:33:12

Na dobrą sprawę to nie ma znaczenia z jakiej firmy. Ważny jest skład. Trzeba zawsze zapoznać...

Menu na urodziny dziecięce.
margo903 | 2015-02-27 14:04:34

Sprawdzą się właśnie muffinki, ciastka i torty różnego typu. Warto te ozdobić różnymi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników