{{ state.title }} {{ state.desc }}

Coś słodkiego na niedzielę

Coś słodkiego na niedzielę
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Ten przepis sama wymyśliłam :) prosty i szybki .Biszkopt piekę dzień wcześniej .\r\nz ciemnym biszkoptem też jest pyszne spróbujcie :)

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Wymieszać mąki z proszkiem, w literatce uszykować wodę z octem.

2

oddziel żółtka od białek.

3

ubijać pianę z białek (wsyp szczyptę soli, szybciej się ubijają).

4

gdy piana będzie dość gęsta wsypuj cukier nadal ubijając i dodawaj żółtka.

5

jak żółtka będą już dobrze połączone z pianą białek, dodawaj zmieszane mąki i wodę z octem na przemian i delikatnie połącz z pianą.

6

piec ok 30-35 min w 170-180 stopniach.

7

schłodzony już biszkopt przekroić wzdłuż na połowę.

8

połowę masy wykładamy na jedną połowę ciasta i rozsmarowujemy.

9

przykrywamy drugą połową i rozsmarowujemy resztę masy.

10

posypujemy bakaliami, polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.