{{ state.title }} {{ state.desc }}

De volai - dewolaj

De volai - dewolaj
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Nudzą cię schabowe i mielone na obiad? Spróbuj dewolaja!

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Rozbij piersi z kurczaka. Jedną podziel na dwie części.

2

Na środku fileta połóż kawałek sera żółtego (małą kosteczkę). Zawiń w rulonik. Jeśli obawiasz się, że kotlet straci swój kształt zwiąż go nitką lub przekłuj wykałaczką.

3

Tak przygotowane kotleciki obtocz w mące, następnie rozbełtanym i przyprawionym jajku, a na końcu bułce tartej.

4

Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.