{{ state.title }} {{ state.desc }}

Domowa fasolka po bretońsku

Domowa fasolka po bretońsku
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Badzo łatwy i smaczny przepis na fasolkę po bretońsku polecam. Do gotującej się fasoli nie dodawać soli bo będzie twarda.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Fasolę moczymy w zimnej wodzie dzień wcześniej. Namoczoną fasolę gotujemy z listkiem laurowym i zielem angielskim aż zmięknie. Gdy woda się wygotuje wlewamy tylko wodę gorącą przegotowaną.

2

Na patelni smażymy boczek z cebulą pokrojone w kostkę, nastepnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę lub plasterki.

3

Do ugotowanej fasoli ( fasoli nie odcedzamy z wody) dodajemy cebulę, boczek, kiełbasę i drobno pokrojony czosnek.

4

Całość doprawiamy przyprawami, koncentratem pomidorowym i majerankiem. Gdy fasolka będzie za rzadka można ją zagęścić mąką rozmieszaną z wodą.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.