Dorsz z patelni

Dorsz z patelni

Łatwe i szybkie w przyrządzaniu .. Dobry pomysł na piątkowy obiad..Rybe można też podawać na zimno z surówkami i pieczywem

30 minut

Gotuje: muszka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • filet rybny 1 kg
  • mąka Lubella 2 łyżka
  • jajko 1 szt.
  • białko 1 szt.
  • olej 2 łyżka
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • lekko podduszone warzywa 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Filety opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, kawałki ryby panierować kolejno w mące i roztrzepanym z białkiem całym jajku.
  2. Kłaść na rozgrzanym tłuszczu, zrumienić, przełożyć na drugą stronę, dosmażyć. Ułożyć na lekko podduszonych warzywach i od razu podawać.

2010-10-19 09:24:22
dziekuje za dobry pomysł na obiad, te duszone warzywa swietnie sie komponuja z dorszem

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników