Dorsz z patelni

Dorsz z patelni

Łatwe i szybkie w przyrządzaniu .. Dobry pomysł na piątkowy obiad..Rybe można też podawać na zimno z surówkami i pieczywem

30 minut

Gotuje: muszka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 1

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 6 (podstawowa ilość: 6)

  • filet rybny 1 kg
  • mąka Lubella 2 łyżka
  • jajko 1 szt.
  • białko 1 szt.
  • olej 2 łyżka
  • pieprz 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • lekko podduszone warzywa 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (1)

  1. Filety opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, kawałki ryby panierować kolejno w mące i roztrzepanym z białkiem całym jajku.
  2. Kłaść na rozgrzanym tłuszczu, zrumienić, przełożyć na drugą stronę, dosmażyć. Ułożyć na lekko podduszonych warzywach i od razu podawać.

2010-10-19 09:24:22
dziekuje za dobry pomysł na obiad, te duszone warzywa swietnie sie komponuja z dorszem

Ostatnio na forum

Gry na prezenty
interrenata1579 | 2014-11-21 10:06:34

oo, swietny pomysl, zeby kupic gry rodzinne albo dla kilku graczy. u mnie ten pomysl sprawdzil sie...

Gry na prezenty
Walter2144 | 2014-11-20 14:25:47

Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci zaraz po...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:51:46

bigosu babci. zawsze jest tak kwaśny że nie idzie tego jeść. poza tym galareta i sushu. jak mam...

Jak długo trzymacie choinke?
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:43:22

zazwyczaj aż zacznie się sypać. w mieszkaniu zawsze ciepło więc zazwyczaj tuż po nowym roku...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników