{{ state.title }} {{ state.desc }}

Drożdżówka z jagodami

Drożdżówka z jagodami
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

To placek który świetnie nadaje sie zarówno na podwieczorek jak i na śniadanie

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Drożdże wymieszać z podgrzanym mlekiem i 3 łyżkami cukru i pozostawić do wyrośnięcia, masło roztopić i wystudzić. Jak drożdże wyrosną, wymieszać z mąką, cukrem, żółtkami i masłem.

2

Dokładnie wyrobić i wyłożyć na wysmarowaną blache.

3

Zagnieść kruszonke. Na ciasto wysypać jagody i kruszonke.

4

Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.