Duszone warzywa.


Smaczna potrawa,może być modyfikowana przez każdego indywidualnie w zależności od dodanych warzyw.Swój wspaniały smak zawdzięcza nie tylko jarzynami zawartymi w daniu ale również dzięki użytym przyprawą.

1 godzina 30 minut

Gotuje: marszaba Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • ziemniaków 25 dag
  • cukinii 20 dag
  • fasolki szparagowej mrożonej 15 dag
  • por 1 szt.
  • pomidorów 4 szt.
  • pieprzu 1 łyżeczka
  • papryki czerwonej 1 łyżeczka
  • kurkumy 1 łyżeczka
  • kolendry 1 łyżeczka
  • soli białej 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Na rozgrzany olej wrzucamy przyprawy.
  2. dodajemy ziemniaki i podsmażamy.
  3. wrzucamy cukinie i podlewamy wodą .(około 3/4 szklanki)
  4. dusimy aż ziemniaki będą lekko miękkie.Wtedy dodajemy fasolkę i pomidory i por.
  5. całość delikatnie mieszamy i dusimy aż ziemniaczki będą miękkie.
  6. podajemy z kaszą lub ryżem.
  7. smakuje również wybornie jako samodzielne danie.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników