Fasolka szparagowa w zalewie

fasolka szparagowa w zalewie;-))))dobra na każdą porę roku;-)))

Fasolka szparagowa o każdej porze roku;-)))bardzo dobra szczególnie w zimie kiedy nie ma upraw. Doskonała jako dodatek,ale sama jest równie smaczna

1 godzina 15 minut

Gotuje: holdon Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 6

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 1 (podstawowa ilość: 1)

  • fasolka szparagowa 1 kg
  • sól 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolkę szparagową przygotować do gotowania-umyć,obciąć "ogonki",wyciąć włókna.
  2. do wrzącej wody wrzucić przygotowaną fasolkę szparagową i od momentu wrzenia wody gotować 8 minut. W między czasie przygotować zalewę:na 1 litr wody dodać pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego(lub soku z cytryny).
  3. po 8 minutach fasolkę szparagową odcedzić i włożyć do słoików( nie za ciasno),zalać gorącą zalewą i lekko zakręcić.Można zalewę lać do brzegów słoika lub też zostawić troszkę miejsca.
  4. gotowe słoiki pasteryzować w głębokim garnku około 40 minut, polecam pasteryzację mokrą, moim zdaniem "sucha" w piekarniku nie daje efektów.

Ostatnio na forum

Lubicie sushi?
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:18:15

Zawsze byłam ciekawa smaku sushi. Kiedyś kupiłam sobie taki zestaw w "Biedronce" :P Posmakował...

Naturalne barwienie pisanek.
MonaKrk1181 | 2014-04-17 19:12:58

Od lat barwię pisanki tylko naturalnie, sztuczne barwniki albo nie pokrywają w ogóle jajek, albo...

Naturalne barwienie pisanek.
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:50:41

Ja dziś biorę się właśnie za malowanie pisanek, kiedyś nauczyła mnie tego babcia i w moim...

Lubicie sushi?
corinaevil2728 | 2014-04-17 13:48:09

Ja sushi jadłam tylko raz w życiu i chyba więcej nie spróbuje, strasznie przeszkadzał mi...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników