{{ state.title }} {{ state.desc }}

Fasolka szparagowa w zalewie

Fasolka szparagowa w zalewie
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Fasolka szparagowa o każdej porze roku;-)))bardzo dobra szczególnie w zimie kiedy nie ma upraw. Doskonała jako dodatek,ale sama jest równie smaczna

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Fasolkę szparagową przygotować do gotowania-umyć,obciąć "ogonki",wyciąć włókna.

2

do wrzącej wody wrzucić przygotowaną fasolkę szparagową i od momentu wrzenia wody gotować 8 minut. W między czasie przygotować zalewę:na 1 litr wody dodać pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego(lub soku z cytryny).

3

po 8 minutach fasolkę szparagową odcedzić i włożyć do słoików( nie za ciasno),zalać gorącą zalewą i lekko zakręcić.Można zalewę lać do brzegów słoika lub też zostawić troszkę miejsca.

4

gotowe słoiki pasteryzować w głębokim garnku około 40 minut, polecam pasteryzację mokrą, moim zdaniem "sucha" w piekarniku nie daje efektów.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.