fasolówka na boczku

DSC02494.JPG

zupa fasolowa

2 godziny średni

Gotuje: sylwiach Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • fasola biała sucha 2 szklanka
  • surowy boczek 300 g
  • kostka rosołowa drobiowa 2 szt.
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • ziele angielskie 3 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • sól, pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy razem z obsmażonymi kawałkami boczku.Dodajemy pokrojona marchewkę i gotujemy do miękkosci.Cebule drobno siekamy i podsmażamy,przekładamy do zupy.Dodajemy kostkę rosołową,ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.Podajemy,ewentualnie przed podaniem doprawiamy

Ostatnio na forum

Podręczniki szkolne
bestsewer77 | 2014-11-25 22:18:33

Jeśli chodzi o podręczniki, zwrócę uwagę jeszcze (mimo że rok szkolny już dawno się...

Woda mineralna
bestsewer77 | 2014-11-25 22:15:52

Nie można popadać w paranoję. Woda nie musi być mineralizowana w określonych proporcjach itd.,...

Domowe soki owocowe bez cukru
bestsewer77 | 2014-11-25 22:13:18

Ja szczerze mówiąc bardzo lubię naturalne soki, według mnie najlepsze są te z jabłka lub...

Chłodnik
Horaccy | 2014-11-25 20:43:45

Chłodnik gruszkowy z awokado i miętą - SKŁADNIKI: 1 kg słodkich i dojrzałych gruszek 0,4 l...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników