fasolówka na boczku

DSC02494.JPG

zupa fasolowa

2 godziny średni

Gotuje: sylwiach Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • fasola biała sucha 2 szklanka
  • surowy boczek 300 g
  • kostka rosołowa drobiowa 2 szt.
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • ziele angielskie 3 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • sól, pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy razem z obsmażonymi kawałkami boczku.Dodajemy pokrojona marchewkę i gotujemy do miękkosci.Cebule drobno siekamy i podsmażamy,przekładamy do zupy.Dodajemy kostkę rosołową,ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.Podajemy,ewentualnie przed podaniem doprawiamy

Ostatnio na forum

Placki ziemniaczane!
EHarasym85 | 2014-09-17 09:30:34

A ja często ścieram do placków jeszcze dwie marchewki wtedy mają jeszcze lepszy smak i...

Placki ziemniaczane!
Rubie83 | 2014-09-16 20:43:45

Ja do masy ze startych ziemniaków dodaję troszkę mąki, soli, pieprzu, jajko, cebulę startą,...

Studenckie oszczędzania
Rubie83 | 2014-09-16 20:42:05

Jako przyszła studentka, niedawno założyłam konto dla młodych w banku P(e)K(a)O. Mam przelewy...

Co na poprawę humoru?
Rubie83 | 2014-09-16 20:39:05

A to coś ode mnie :) Dziewczyna wypytuje chłopaka na pierwszej randce. -- Jasiek, a masz...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników