fasolówka na boczku

DSC02494.JPG

zupa fasolowa

2 godziny średni

Gotuje: sylwiach Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • fasola biała sucha 2 szklanka
  • surowy boczek 300 g
  • kostka rosołowa drobiowa 2 szt.
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • ziele angielskie 3 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • sól, pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy razem z obsmażonymi kawałkami boczku.Dodajemy pokrojona marchewkę i gotujemy do miękkosci.Cebule drobno siekamy i podsmażamy,przekładamy do zupy.Dodajemy kostkę rosołową,ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.Podajemy,ewentualnie przed podaniem doprawiamy

Ostatnio na forum

Gry na prezenty
interrenata1579 | 2014-11-21 10:06:34

oo, swietny pomysl, zeby kupic gry rodzinne albo dla kilku graczy. u mnie ten pomysl sprawdzil sie...

Gry na prezenty
Walter2144 | 2014-11-20 14:25:47

Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci zaraz po...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:51:46

bigosu babci. zawsze jest tak kwaśny że nie idzie tego jeść. poza tym galareta i sushu. jak mam...

Jak długo trzymacie choinke?
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:43:22

zazwyczaj aż zacznie się sypać. w mieszkaniu zawsze ciepło więc zazwyczaj tuż po nowym roku...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników