fasolówka na boczku

DSC02494.JPG

zupa fasolowa

2 godziny średni

Gotuje: sylwiach Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • fasola biała sucha 2 szklanka
  • surowy boczek 300 g
  • kostka rosołowa drobiowa 2 szt.
  • marchew 1 szt.
  • cebula 1 szt.
  • ziele angielskie 3 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • sól, pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia gotujemy razem z obsmażonymi kawałkami boczku.Dodajemy pokrojona marchewkę i gotujemy do miękkosci.Cebule drobno siekamy i podsmażamy,przekładamy do zupy.Dodajemy kostkę rosołową,ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.Podajemy,ewentualnie przed podaniem doprawiamy

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
Daarciaa | 2015-02-01 04:00:09

U mnie w domu choinkę trzymamy dotąd, aż nie zacznie się sypać :) Przeważnie stoi do wizyty...

Gofry
Daarciaa | 2015-02-01 03:54:38

Jeśli chodzi o gofry, to przede wszystkim trzeba mieć dobrą gofrownicę. Z doświadczenia wiem,...

Ulubiona zupa
Daarciaa | 2015-02-01 03:46:50

Jak dla mnie zdecydowaną faworytką w tej kategorii jest zupa cebulowa przygotowywana przez moją...

Jakie felgi do samochodu???
proryszard76 | 2015-01-31 18:26:36

To wszystko zależy od auta, jeśli piszesz, że kupiłeś je parę lat temu i już wtedy było...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników