Faszerowane roladki z kurczaka

Gotowe roladki

Mięsne zawijańce z niespodzianką w środku. Propozycja dla fanów piesi z kurczaka.

45 minut średni

Gotuje: DorotkaMuszka Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • pierś kurczaka 4 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • ser żółty 8 dag
  • olej 5 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • tymianek 1 szczypta
  • papryka zielona 1 szt.
  • papryka żółta 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (3)

  1. Umyte i osuszone piersi naciąć tak żeby powstała kieszonka.
  2. W mięso natrzeć przyprawy, tj. Sól, pieprz i tymianek.
  3. Ser i paprykę pokroić w słupki. Napełniać nimi kieszonki.
  4. Można obwiązać roladki nitką alby nic nie wyleciało.
  5. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć aż do miękkości.

2012-01-10 16:52:57
pychotka :) ja zawijam z ogórkiem kiszonym, marchewka i cebulka :)

2010-10-19 09:24:23
Smakowicie wyglądają :)

Ostatnio na forum

Jak długo trzymacie choinke?
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:29:57

ja rozbieram choinkę po kolędzie księdza, zazwyczaj jest to po 6 stycznia. Od wielu lat tak...

Powitanie
DrRhona1970 | 2014-10-19 15:28:28

Witam wszystkich, jestem nowa na forum, trafiłam tutaj przypadkiem błądząc w internecie. Mam...

Własna restauracja - moje początki :)
KarinaK | 2014-10-16 10:10:48

Od zawsze marzyłam, żeby prowadzić własną restaurację, a teraz moje marzenie powoli się...

Jak długo trzymacie choinke?
KarinaK | 2014-10-16 10:04:44

My najczęściej ok. 10 stycznia ;)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników