{{ state.title }} {{ state.desc }}

Filet z kurczaka z warzywami

Filet z kurczaka z warzywami
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Życzę smacznego (naprawdę super danie i szybkie do przygotowania).

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Filet pobić (ale nie za cienko) - posypać z obu stron papryką słodką i przyprawą kucharek - następnie posypać cieniutko mąką też z obu stron, tak przygotowane filety przysmażyć na patelni ale uwaga!!

2

Tylko leciutko przyrumienić (aby tylko ścięło mąkę).

3

Następnie tak przygotowane filety układamy do brytfanki lub prodiża i na górę dajemy warzywa mrożone (bukiet chiński) dodajemy 2 łyżki masła podlewamy leciutko wodą wkładamy do piernika i tak dusimy około 40 minut do godziny w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.