{{ state.title }} {{ state.desc }}

Filety z kurczaka faszerowane

Filety z kurczaka faszerowane
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Pyszny obiadek dla całej rodziny .. Masz dosyć zwykłych obiadów... Zrób filety z kurczaka faszerowane a nepwno wszystkich zadziwisz!

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Filety myjemy, następnie dzielimy na porcję i rozbijamy jak na schabowe i posypujemy przyprawą do kurczaka. Potem umyte pieczarki tarkujemy i podsmażamy na maśle. Przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekaną pietruszkę. Po kilku minutach zdejmujemy z ognia i studzimy. Gdy pieczarki są już letnie dodajemy starkowany żółty ser. Mieszamy i następnie całość farszu dajemy na rozbite filety.

2

Spinamy je wykałaczkami lub zawijamy w kuleczki by podczas smażenia farsz się nie wydostawał na zewnątrz. Przyprawiamy na koniec oregano, bazylią i majerankiem, mozna posypać czosnkiem. W rozbitym jajku maczamy każy filet i posypujemy bułka tartą. Smażymy aż do zarumienienia, pamiętając by przez jakiś czas poddusić je pod pokrywką.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.