{{ state.title }} {{ state.desc }}

Galareta z drobiu

Galareta  z drobiu
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Dobra galareta na urodzinowe przyjęcia polecam. Podawać z octem.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ugotować kurczak, aż będzie całkiem miękki, wyjąć go i ostudzić, pokroić w kostkę.

2

Wywar- poczekać aż trochę ostygnie i dodać tyle żelatyny ile pisze na opakowaniu,dodać sól,pieprz i trochę octu.

3

Jajka ugotować na twardo, marchewkę i groszek osączyć z zalewy,pokroić jajka w plastry ułożyć na spodzie asietki lub miski.

4

Na górę jajka dać marchewkę z groszkiem, pokrojone mięso i zalać wywarem z żelatyną.

5

Włożyć do lodówki do stężenia.

6

Uwaga mięso musi być wyjęte z wywaru, gdy się będzie dodawać żelatynę, żeby żelatyna nie przykleiła się do mięsa bo wtedy galareta nie wyjdzie!!!!!

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.