{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gałuszki

Gałuszki
do 15 min.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Zapraszam na danie prosto z ukrainy! Są to kotlety wykonane z mięsa i ziemniaków. Niby kotlety ale troszkę inne.

{{ item.title }} zobacz {{ item.title }} {{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Ziemniaki ugotować ze skórką w osolonej wodzie, ostudzić, obrać, przepuścić przez maszynkę. Tartą bułkę zrumienić na maśle ,zdjąć z ognia, dodać śmietanę, roztrzepane jajko, posiekaną wędlinę, mąkę i sól. Wszystko połączyć z ziemniakami. Z ciasta uformować wałek, pokroić go na równe części. Z każdego kawałka zrobić kulki, układać je na natłuszczonej blasze piec przez 20 min.W temp.180 stopni. Podawać z sosem śmietanowym

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.