Gołabki inaczej

Gołabki inaczej

Właściwie są to kotlety, ale smakują i są zrobione z tych składników co normalne gołąbki. Jednak robi się je o wiele szybciej.

1 godzina 45 minut

Gotuje: gazdzinka1 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 4

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • mięso mielone 500 g
  • kapusta biała 500 g
  • ryż biały surowy 7 łyżka
  • kasza manna Lubella 7 łyżka
  • cebula 1 szt.
  • ząbek czosnku 3 szt.
  • jaja 4 szt.
  • sos 1 szt.
  • woda 1.5 l
  • kostka rosołowa 3 szt.
  • keczup pikantny mały 1 szt.
  • koncentrat pomidorowy 30 % 1 szt.

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Kapustkę szatkujemy lub trzemy na tarce.
  2. Następnie mieszamy z mięsem, surowym ryżem, kaszą manną.
  3. Dodajemy całe jajka, drobno posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku.
  4. Z powstałej masy formułujemy kotlety i smażymy obtoczone w bułce tartej na rozgrzanym oleju.
  5. sos
  6. Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy keczup i przecier pomidorowy.
  7. Usmażone kotlety wkładamy do rondla i zalewamy sosem.
  8. Stawiamy na małym ogniu i pod przykryciem gotujemy około 20 minut.

Ostatnio na forum

Czy lubimy czytać książki
kluseczka | 2014-11-22 15:09:11

ja też nie mam za dużo czasu na czytanie książek, ale dużo podróżuję i wtedy najwięcej...

Gry na prezenty
interrenata1579 | 2014-11-21 10:06:34

oo, swietny pomysl, zeby kupic gry rodzinne albo dla kilku graczy. u mnie ten pomysl sprawdzil sie...

Gry na prezenty
Walter2144 | 2014-11-20 14:25:47

Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci zaraz po...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:51:46

bigosu babci. zawsze jest tak kwaśny że nie idzie tego jeść. poza tym galareta i sushu. jak mam...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników