{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gołabki inaczej

Gołabki inaczej
do 3 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

Właściwie są to kotlety, ale smakują i są zrobione z tych składników co normalne gołąbki. Jednak robi się je o wiele szybciej.

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Kapustkę szatkujemy lub trzemy na tarce.

2

Następnie mieszamy z mięsem, surowym ryżem, kaszą manną.

3

Dodajemy całe jajka, drobno posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku.

4

Z powstałej masy formułujemy kotlety i smażymy obtoczone w bułce tartej na rozgrzanym oleju.

5

sos

6

Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy keczup i przecier pomidorowy.

7

Usmażone kotlety wkładamy do rondla i zalewamy sosem.

8

Stawiamy na małym ogniu i pod przykryciem gotujemy około 20 minut.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.