{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gołabki w kapuście pekińskiej

Gołabki w kapuście pekińskiej
{{ recipe.attributes.time.val }} {{ recipe.attributes.time.txt }}
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}
Autor przepisu

madi356

Inne przepisy autora

Podziel się

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
Bardzo smaczne gołąbki

Sposób przygotowania

1

Cebulę drobniutko siekamy. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, dodajemy jajko, bułkę tartą oraz cebulą. Z mięsa formujemy małe kotlety, każdy zawijamy w liść kapusty pekińskiej.

2

Wodę zagotowujemy z kostką rosołową.

3

Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty.

4

Układamy na nich gołąbki i zalewamy dwoma szklankami rosołu z kostki.

5

Dodajemy pomidory z koncentratem pomidorowym.

6

Dusimy pod przykryciem 20-30 minut.

7

Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.