Gołabki w kapuście pekińskiej

Gołabki w kapuście pekińskiej

Bardzo smaczne gołąbki

1 godzina

Gotuje: madi356 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • mięso mielone 50 dag
  • kapusta pekińska 10 szt.
    liście
  • pomidory w puszce 400 g
  • cebula 1 szt.
  • koncentrat pomidorowy 4 łyżka
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • bułka tarta 1 łyżka
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Cebulę drobniutko siekamy. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, dodajemy jajko, bułkę tartą oraz cebulą. Z mięsa formujemy małe kotlety, każdy zawijamy w liść kapusty pekińskiej.
  2. Wodę zagotowujemy z kostką rosołową.
  3. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty.
  4. Układamy na nich gołąbki i zalewamy dwoma szklankami rosołu z kostki.
  5. Dodajemy pomidory z koncentratem pomidorowym.
  6. Dusimy pod przykryciem 20-30 minut.
  7. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Ostatnio na forum

Kto jest kucharzem, a kto kuchcikiem w Waszym domu?
Evaleri85 | 2014-12-19 21:04:48

W moim domu panuje równouprawnienie. Gotujemy razem z mężem, dla to bardziej dlatego, że on...

Ślub i wesele
Evaleri85 | 2014-12-19 20:58:23

Od zawsze marzyłam o weselu na świeżym powietrzu. Mogłam oszczędzić na innych elementach,...

Ciasto na tartę
Evaleri85 | 2014-12-19 20:50:59

Ja również robię ciasto na tarte lub quiche przy użyciu mąki tortowej. Zawsze wykonuję...

Woda mineralna
Evaleri85 | 2014-12-19 20:49:05

Nigdy nie przepadałam za typową wodą mineralną. Niekiedy miała naprawdę dziwny smak. Odkąd...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników