Gołabki w kapuście pekińskiej

Gołabki w kapuście pekińskiej

Bardzo smaczne gołąbki

1 godzina

Gotuje: madi356 Uwielbia: 0 osób

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 4 (podstawowa ilość: 4)

  • mięso mielone 50 dag
  • kapusta pekińska 10 szt.
    liście
  • pomidory w puszce 400 g
  • cebula 1 szt.
  • koncentrat pomidorowy 4 łyżka
  • jaja kurze całe 1 szt.
  • bułka tarta 1 łyżka
  • kostka rosołowa 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Cebulę drobniutko siekamy. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, dodajemy jajko, bułkę tartą oraz cebulą. Z mięsa formujemy małe kotlety, każdy zawijamy w liść kapusty pekińskiej.
  2. Wodę zagotowujemy z kostką rosołową.
  3. Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty.
  4. Układamy na nich gołąbki i zalewamy dwoma szklankami rosołu z kostki.
  5. Dodajemy pomidory z koncentratem pomidorowym.
  6. Dusimy pod przykryciem 20-30 minut.
  7. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Ostatnio na forum

Gry na prezenty
interrenata1579 | 2014-11-21 10:06:34

oo, swietny pomysl, zeby kupic gry rodzinne albo dla kilku graczy. u mnie ten pomysl sprawdzil sie...

Gry na prezenty
Walter2144 | 2014-11-20 14:25:47

Cześć! Bardzo blisko są już święta :) Co roku bardzo się denerwuję, że dzieci zaraz po...

A teraz czego NIE LUBIMY jeść?!
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:51:46

bigosu babci. zawsze jest tak kwaśny że nie idzie tego jeść. poza tym galareta i sushu. jak mam...

Jak długo trzymacie choinke?
bartekrozdartek | 2014-11-19 22:43:22

zazwyczaj aż zacznie się sypać. w mieszkaniu zawsze ciepło więc zazwyczaj tuż po nowym roku...

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników