{{ state.title }} {{ state.desc }}

Gołąbki w kapuście pekińskiej

Gołąbki w kapuście pekińskiej
do 1 godz.
{{ recipe.attributes.level.txt }}
{{ recipe.attributes.portions.val }} {{ recipe.attributes.portions.txt }}

Podziel się

kapusta pekińska szybciej mieknie

{{ item.title }}{{ item.val }} {{ item.unit }}
To jest
{{ converted(calc) }}{{ calc.to.unit.code }}

Sposób przygotowania

1

Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuje i kolejno zdejmuję miekkie liscie.

2

Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.

Komentarze

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapamiętywania preferencji i ustawień oraz zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Możesz w każdym czasie określić sposób wykorzystywania plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci Twojego urządzenia. Zmiana ustawień plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.