Gołąbki w kapuście pekińskiej

DSC02710.JPG

kapusta pekińska szybciej mieknie

1 godzina średni

Gotuje: sylwiach Uwielbia: 0 osób

Tagi:

Wybierz przepis tygodnia! Oddanych głosów 0

Drukuj przepis » Zapisz PDF »
Niezalogowany

Dodaj do

  • Składniki
  • Kalkulator kulinarny

Ilość porcji: 5 (podstawowa ilość: 5)

  • kapusta pekińska 1 szt.
  • mięso wieprzowe mielone 1 kg
  • ryż biały 2 szt.
    woreczki
  • cebula 2 szt.
  • marchew 2 szt.
  • sól, pieprz 1 łyżka
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 3 szt.
  • koncentrat pomidorowy 2-4 łyżka
  • sos sojowy 2-3 łyżka
  • przyprawa typu vegeta 1 łyżka
    ziarenka smaku

Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.

Zamień
dag
gram
kilo
kostka
litr
łodyga
łyżeczka
łyżka
ml
pęczek
plaster
puszka
szczypta
szklanka
sztuka
na

 

  • Sposób przygotowania
  • Wasze porady/opinie (0)

  1. Z kapusty wyżynam głąb i wstawiam do wrzącej lekko osolonej wody.Gotuje i kolejno zdejmuję miekkie liscie.
  2. Przygotowuje farsz.Mięso,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę i przyprawy łącze i mieszam.Z ugotowanych liści zżynam nerwy. Nakładam po łyżce farszu.Zwijam i ukladam warstwami w garnku(na dno liście z kapusty,gołąbki,starta marchew,pół łyżeczki przyprawy,gołąbki,marchew,liść laurowy i ziele angielskie,pół łyzeczki przyprawy i liście z kapusty).Zalewam wodą z gotowania kapusty.Duszę na wolnym ogniu.Mniej więcej po upływie około 30 minut dodaję koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem sojowym ciemnym.Duszę jeszcze okoł 20 minut.

Ostatnio na forum

sery - jakie lubicie ???
hakleo | 2014-08-31 23:34:01

jak moglem, to lubiłem bardzo kozie i pleśniowe:)

Placki ziemniaczane!
hakleo | 2014-08-31 23:32:47

Ja wolę na ostro, chociaż jak byłem młodszy, to jednak wolałem na słodko

Koktajle owocowe
hakleo | 2014-08-31 23:31:50

uwielbiam sorbety, zwłaszcza, ze nie mogę jeść mleka

Napój orzeźwiający
hakleo | 2014-08-31 23:28:41

brzmi całkiem dobrze:)

więcej wpisów

Zdjęcia użytkowników